Tilbakekaller SUV - brann i motoren

Eierne får beskjed om å ikke bruke bilen.

Nye Kuga er en etterlengtet modell for Ford   nå er den her snart.
Nye Kuga er en etterlengtet modell for Ford nå er den her snart.

Det er ikke så rent sjelden at bilprodusenter må tilbakekalle en modell for å utføre modifiseringer/bytte deler det er noe galt med.

Men det hører med til sjeldenhetene at eierne får beskjed om å parkere bilen umiddelbart – og kontakte forhandleren sin for å få lånebil mens feilen blir utbedret.

Slange kan sprekke

Ford tar altså ingen sjanser etter at det ble oppdaget en svakhet ved en bensinslange i SUV-en Escape, den amerikanske søstermodellen til europeiske Kuga. I verste fall kan denne slangen sprekke – og forårsake brann i motoren.

Det første tilfellet skal ha skjedd ved Ford-fabrikken i Louisville. Fords egne undersøkelser etter dette skal ha konkludert med at det ikke var noe galt med bilen. Men så rapporterte en Escape-eier i Canada at bilen hans hadde begynt å brenne i motoren. Mens Ford så nærmere på denne saken, opplevde man så igjen at en bil begynte å brenne ved fabrikken.

LES OGSÅ: Minitest: Ford Kuga 2.0 TDCi

Fått skryt

Dermed ble det slått full alarm.

De berørte bilene har alle 1,6-liters motor. Fords forhandlere har også fått beskjed om å ikke selge noen av disse modellene før feilen er utbedret.

Til sammen skal det dreie seg om 11.500 biler. Ford har for øvrig fått skryt for måten de har håndtert tilbakekallingen på. Her har det gått både fort og effektivt.

LES OGSÅ: Folke-SUVen tilbakekalles

Slutten av året

Nye Escape gikk i produksjon i USA i april i år. Bilen er utviklet sammen med den europeiske søstermodellen Kuga – og en helt ny Kuga kommer til Norge mot slutten av året.

I og med at Escape gikk i produksjon før Kuga, får Ford anledning til å rydde unna de første problemene med bilen før samlebåndene starter opp i Europa.

LES OGSÅ: Ferrari måtte bite i det sure eplet – til slutt

Slik ser det ut inne i nye Ford Kuga. Bilen kommer til Norge mot slutten av året og har fått en svært viktig endring i forhold til første generasjon: Den har blitt ti centimeter lenger og bagasjerommet vokser med 80 liter.
Slik ser det ut inne i nye Ford Kuga. Bilen kommer til Norge mot slutten av året og har fått en svært viktig endring i forhold til første generasjon: Den har blitt ti centimeter lenger og bagasjerommet vokser med 80 liter.

LES OGSÅ: Ford Kuga eller Ford Mondeo: – Er det mye dyrere å eie en SUV