Edderkopper i bensinsystemet - det er ikke gode nyheter for Suzuki. Nå må de tilbakekalle. Foto: Montasje Suzuki/scanpix.
Edderkopper i bensinsystemet - det er ikke gode nyheter for Suzuki. Nå må de tilbakekalle. Foto: Montasje Suzuki/scanpix.

Tilbakekaller 19.000 biler - på grunn av edderkopp-angrep

Nei, det er faktisk ikke en spøk ...

annonse

Det kan ikke alltid være lett å være bilprodusent. Det er veldig mye å tenke på når du utvikler en ny bilmodell. Men uansett hvor grundig du tror du har gjort jobben - plutselig dukker det opp uforutsette problemer likevel.

Suzuki har nå fått en heller kjedelig sak i fanget. De må nemlig kalle tilbake 19.000 eksemplarer av sedanen Kizashi på det amerikanske markedet. Årsak? Edderkopp-angrep!

Fare for brann

Det viser seg nemlig at edderkoppene er tiltrukket av hydrokarbonene i bensinen. På Kizashi har de klart å ta seg inn i  drivstoff-systemet - og spinner nett som i verste fall kan tette igjen utluftingen til bensintanken.

Dermed kan det oppstå overtrykk i denne, noe som igjen kan føre til sprekker, lekkasjer - og fare for brann.

Her trenger du ikke å fylle bensin ofte

Monterer filter 

Amerikanske National Highway Traffic Safety Administration har etterforsket saken og kommet fram til at en tilbakekalling var nødvendig.

Det skal imidlertid ikke være meldt om noen krasj eller uhell i forbindelse med edderkoppangrepene.  Problemet skal løses ved at Suzuki monterer et filter som skal stoppe edderkoppene. Så er det bare for Suzuki-eierne å spinne avgårde igjen.

Folke-SUV tilbakekalles

Også solgt i Norge

Dette er forresten ikke første gang edderkopper lager trøbbel - og utgifter - for verdens bilprodusenter. 

Mazda har tidligere hatt tilsvarende problem på sin mellomklassebil 6. For noen år siden måtte de tilbakekalle over 100.000 biler på det amerikanske markedet fordi edderkoppene tok seg inn i drivstoff-systemet.

Kizashi finnes også i et lite antall på det norske markedet. Broom har vært i kontakt med den norske importøren. Ifølge deres tekniske avdeling er dette et fenomen som  oppstår kun ved spesielle forhold, og tilbakekallingen gjelder derfor ikke for biler solgt i Norge.

Ferrari brukte feil lim - det ble dyrt!

Airbag-feil: Måtte tilbakekalle flere tusen biler i Norge

 

 

Laster inn forumet...