Elbilen i MiEV har potensielle bremseproblemer   dermed må Mitsubishi tilbakekalle bilen over hele verden. Dette er for øvrig USA versjonen av i MiEV.
Elbilen i MiEV har potensielle bremseproblemer dermed må Mitsubishi tilbakekalle bilen over hele verden. Dette er for øvrig USA versjonen av i MiEV.

Tilbakekaller 14.700 biler på grunn av bremseproblemer

En av de største tilbakekallingene for denne biltypen.

Elbilen i-MiEV har vært en stor sukesss for Mitsubishi her hjemme.

Særlig før hovedkonkurrenten Nissan Leaf kom på markedet, solgte i-MiEV meget bra.

Bilen har også blitt solgt i Peugeot- og Citroën-utgave, som ledd i et samarbeid mellom produsentene.

Del med Facebook-vennene dine

8900 biler i Europa

Nå kommer nyheten om at Mitsubishi har besluttet å gjennomføre en av de største tilbakekallingene av en batteridrevet bil noensinne.

Dette berører til sammen 14.700 eksemplarer - over hele verden. I Europa er det snakk om 8900 biler.

Ifølge bransje-nettstedet autonews.com gjelder tilbakekallingen både i-MiEV og de to søstermodellene, uten at Mitsubishi har ønsket å si noe om hvor mange det dreier seg om av de sistnevnte.

Vi dro til fjells med i-MiEV - les mer her:

Økt bremselengde

Årsaken skal være fare for bremseproblemer, i praksis at bremsene får redusert kapasitet.

"Synderen" skal være mulig svakhet i en elektrisk pumpe i bremsesystemet. Hvis denne svikter, vil det kreves mer pedalkraft fra føreren for å få stoppet bilen.

Skifte bremser selv? Klart du kan!

Bytte pumpe

En talsmann for Mitsubishi skal ha forsikret at ingen ulykker eller dødsfall har blitt rapportert i denne forbindelsen. Det skal heller ikke være fare for brann.

Det Mitsubishi nå skal gjøre, er å kalle inn alle bilene dette gjelder. Så skal den aktuelle pumpen byttes ut, en operasjon som skal ta rundt en halv time.

Ikke fått beskjed

Adminstrerende direktør Rune Gjerstad hos den norske importøren MMC Norge AS har følgende kommentar torsdag ettermiddag:

- Vi har foreløpig ikke fått beskjed om at dette omfatter biler solgt i Norge. Fabrikken har informert oss om at de jobber med å sette opp liste over biler som skal innkalles. Vi publiserer og iverksetter en eventuell tilbakekallelse i Norge så snart vi vet om vi omfattes eller ikke, sier Gjerstad.

Miljøvennlig varebil? Sjekk denne!

Dette er Citroën-utgaven av
Dette er Citroën-utgaven av

LES OGSÅ: De satte ned prisen med over 30.000 kroner