Toyota Avensis har kommet i faceliftet utgave og har fått en meget bra start på salget. Dermed er Toyota tilbake som Norges mest solgte bilmerke i februar.
Toyota Avensis har kommet i faceliftet utgave og har fått en meget bra start på salget. Dermed er Toyota tilbake som Norges mest solgte bilmerke i februar.

Tilbake i teten – etter halvannet år

VW har vært Norges mest solgte bilmerke i måned etter måned. Men ikke i februar.

Volkswagen har lenge hatt et usedvanlig sterkt grep på norske nybilkjøpere. Erkerival Toyota har havnet litt i bakleksa de siste par årene og måtte seg grundig forbikjørt i 2011. Men nå slår Toyota tilbake.

Registreringsstatistikken for februar måned viser nemlig at Toyota for første gang på halvannet år klatrer helt til topps på registreringsstatistikken.

Del med Facebook-vennene dine

Alt om Toyota på broom.no – her får du full oversikt

Puster VW i nakken

Det ble til sammen solgt 1465 Toyotaer denne måneden, det er en økning på 15 prosent i forhold til samme måned i fjor og gir Toyota en markedsandel på 13,4 prosent.

Hittil i år har Toyota en markedsandel på 13,1 prosent og puster Volkswagen i nakken. Kun 15 biler skiller i toppen pr. 29. februar, forteller Toyota i en pressemelding.

LES OGSÅ: Denne knuste alle konkurrentene

Fantastisk mottakelse

Toyota har hele tre modeller på blant de syv mest solgte i februar, med henholdsvis Avensis (førsteplass), Yaris (fjerdeplass) og Auris (niendeplass). Hittil i år er Yaris på andreplass, mens Avensis nå er oppe på fjerde. Auris er rett utenfor topp ti med sin tolvteplass av personbilmodellene.

Lars-Erik Årøy, administrerende direktør i Toyota Norge, er svært tilfreds med tallene og uttaler:

– Det er flott å se Toyota tilbake i tet. Nye Yaris og Avensis har fått fantastiske mottakelser både i pressen og hos kundene og går rett til topps i sine segmenter.

LES OGSÅ: Dette er de tre år gamle bilene eierne er mest fornøyd med

Mye mindre diesel

Toyota kan også fortelle at de opplever en sterk dreining av etterspørselen i retning av bensin – og hybridbiler.

Dieselandelen for Toyotas personbiler er kun 38,2 prosent hittil i 2012, mens tilsvarende tall i fjor var 49,3 prosent.

Totalt hadde Toyota en andel bensinhybrider på rundt 20 prosent av eget salg i 2011, og forventer at det øker til over 30 prosent allerede i 2012.

LES OGSÅ: Denne Toyotaen må være verdens mest spesielle racerbil