Tiguan: Skulle egentlig ikke solgt så bra

Etter fem år på markedet er Tiguan fortsatt en av Norges mest solgte biler.

VW Tiguan rygger tilbake, men selger fortsatt imponerende godt i Norge.
VW Tiguan rygger tilbake, men selger fortsatt imponerende godt i Norge.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Vi har vært en runde og sett på ny SUV. Skal bytte inn en Suzuki Vitara og tenkte først å kjøpe enten Honda CR-V eller Mitsubishi Outlander. Veldig fornøyd med kvaliteten på Suzukien og har derfor tenkt at det beste er å fortsette med japansk bil.

Vi har også prøvd Volkswagen Tiguan og ble imponert over den. Det jeg bare lurer på er om den egentlig henger med de to andre når den er såpass mye eldre enn dem. Hva med kvaliteten, tror du det er risiko forbundet ved å kjøpe den i stedet for en av de japanske?

Benny svarer:

Hei sann! Tiguan begynner ganske riktig å trekke på årene. Den kom som 2008-modell, det betyr at den feirer femårsjubileum i år.

Det er ganske mye for en bilmodell, og de fleste begynner å bli relativt "ferdigsolgte" når de kommer opp i denne alderen.

Slik sett er Tiguan et skikkelig unntak. Den holder virkelig koken og hadde et kjempebra salgsår i fjor. Selv om det butter litt imot så langt i år, er den fortsatt Norges 12. mest solgte personbil. Det er en ganske imponerende prestasjon, særlig tatt i betraktning at svært mange av konkurrentene har kommet i ny utgave de siste årene.

Volkswagen har vært flinke til å oppdatere den underveis, men først og fremst skyldes nok dette at de virkelig traff blink da de lanserte den. Tiguan er typisk Volkswagen, en bil som scorer jevnt høyt på de aller fleste punkter og som ikke har noen opplagte svakheter.

Attraktiv som bruktbil – her må du være kjapp!

Tøff duell

Vi testet den for eksempel i duell mot splitter nye Ford Kuga da den kom. Det burde vært rått parti i favør av Kuga (som er en sterk nykommer), men i praksis var det faktisk ikke lett å skille dem.

Slik sett ville jeg ikke vært skeptisk til å kjøpe Tiguan på grunn av alderen, den holder seg imponerende godt!

Plassmessig vil du nok oppleve at CR-V og særlig Outlander er større. Sistnevnte får du også med sju seter. CR-V har nok et par hakk høyere kvalitetsfølelse innvendig enn Tiguan. Men på svært mange andre punkter er det jevnt løp – aldersforskjellen til tross.

På kvalitet har jo de japanske bilmerke utmerket seg i positiv retning i mange år. Men europeerne har kommet etter og det har blitt mindre forskjeller her også. Kvaliteten på VWs biler har blitt mye bedre det siste tiåret. Jeg ville på ingen måte vært redd for å kjøpe Tiguan av den grunnen heller.

Lykke til med valget – uansett hva du går for her får du en fin bil!

Les duellen mot Kuga: Nykommer møter bestselger

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: