Think vinner viktig pris

Endelig en positiv nyhet om Think - som er i ferd med å bli et internasjonalt firma.

thinkcity_015
thinkcity_015

- Det er en ære å bli utnevnt til "firmaet å se opp for", uttaler Think-sjef Richard Canny.

Som eneste bilfabrikk, vant Think en pris under helgens Cleantech Connect Awards i London. Dette er en årlig prisutdeling til firmaer som produserer miljøteknologi, og det er GP Bullhound, en investeringsbank som spesialiserer seg på teknologi og digitale media, som er initiativtaker.

Firmaet å se opp for.

Prisen hadde tittelen "One to watch", eller "firmaet å se opp for" og dette speiler en internasjonal tro på det norske firmaet.

Think har fått opp momentet etter at det ble spyttet inn nærmere 240 millioner kroner i bilfabrikken tidligere i år, men dette betyr også store forandringer for selskapet. Selv om 30 av millionene kom fra det statlig støttede investorselskapet Investinor, ble det ikke knyttet noe krav om produksjon på norsk jord.

Flytter produksjonen.

Thinks to andre storinvestorer, den amerikanske batteriprodusenten Ener1 og den finske bilfabrikken Valmet Automotive, sørger for at Think er i ferd med å bli et internasjonalt firma. Hele den europeiske produksjonen flyttes fra Fetsund til Uusikaupunki i Finland, og det arbeides også med å opprette en fabrikk i Indiana, USA.

Pengesluk.

Det er et faktum at det foreløpig har vist seg vanskelig å tjene gode penger på el-biler. Think har vært et pengesluk av dimensjoner, der både den norske stat og Ford Motor Company er to av investorene som har brukt og tapt store penger. Med denne prisen i lomma, og to sterke investorer med på laget, blir det spennende å følge med på om Think kan gjøre suksess når selskapet nå har fått en slags ny vår.