Think
Think

Think vil ikke levere biler til krasjtest

Første bilprodusent på 13 år som har sagt nei.

– Vi tror at Think kan være et grensetilfelle sikkerhetsmessig, sier EuroNCAPS toppsjef, generalsekretær Michiel van Ratingen til VG Nett.

VG avslører nå at Think som den første bilprodusenten i EuroNCAPs historie har nektet å la bilene sine bli kollisjonstestet. EuropNCAP er en uavhengig organisasjon som driver kollisjonstesting av nye biler. Testen deres har for lengst blitt bransjenorm og nyter stor tillit.

Ifølge VG skal EuroNCAP for noen uker siden ha kontaktet Think med forespørsel om å få tre biler til testing. Men svaret var nei.

Miljø foran sikkerhet

Til VG sier salgs- og markedsdirektør Jan Brentebråten i Think at de ikke har nektet å levere biler – men at de har ønsket mer informasjon om hvordan testene skulle gjennomføres før de ville være med.

Dette synspunktet møter ikke mye forståelse hos EuroNCAP – som signaliserer at testing av el-biler er et prioritert område hos dem fordi de frykter at "miljøhensyn" skal gå foran viktigheten av at bilene er kollisjonssikre.

Brooms bilekspert Benny Christensen har tidligere uttalt seg om elbilene som i Norge er registrert som tunge motorsykler. Dette gjelder flere av de mest populære modellene som ruller på norske veier. Og Benny er mildt sagt skeptisk til disse:

LES OGSÅ: Denne elbilen er Årets bil:

Gammelt design

– Bilene burde etter min mening ikke vært på veiene i det hele tatt. Både bransjen og de aller fleste bilkundene har stort fokus på sikkerhet – og så slipper vi ut biler som dette som kan være de rene dødsfellene på veien. Attpåtil ofte med unger i passasjersetet. Galskap, spør du meg.

Think er ikke en av disse og ifølge fabrikken selv har de en sikker bil. Think får snart antiskrens-system og har vanlige kollisjonsputer. Men sidekollisjonsputer har bilen ikke, fordi det opprinnelige designet som begynner å trekke på årene rett og slett ikke har plass til dette.

Trodde du Think produseres i Norge? Da tar du feil:

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under: