Tesla Model S: Smart bilkjøp – også økonomisk sett

Brooms bilekspert tror den kommer til å holde seg godt i pris.


De første Tesla Model S bilene har blitt overlevert til sine norske kunder hos Tesla forhandleren på Alanbru i Oslo. Utover høsten kommer de store leveransene.
De første Tesla Model S bilene har blitt overlevert til sine norske kunder hos Tesla forhandleren på Alanbru i Oslo. Utover høsten kommer de store leveransene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo Benny! Jeg har lest veldig mye om Tesla Model S hos dere og på andre nettsider, blir veldig spennende når den bilen begynner å komme på norske veier for fullt.

Selv har jeg ikke mulighet til å kjøpe den ny på grunn av prisen, men jeg håper at jeg kanskje vil kunne sikre meg en brukt om noen år.

Hva tror du om bruktprisene på Model S, kommer den til å falle mer enn tilsvarende biler ettersom merket tross alt er såpass lite og sært?

Hilsen Andreas

Benny svarer:

Hei Andreas. Det er som kjent vanskelig å spå om framtiden – det gjelder også framtidig verditap på en bil.

Model S er den store snakkisen på bilfronten akkurat nå. Her flytter Tesla virkelig grensene på flere områder – og her hjemme nyter bilen også godt av en rekke særfordeler som gjør den svært prisgunstig sammenlignet med andre biler som går på bensin eller diesel.

Det er i praksis nesten snakk om halv pris – da er det kanskje ikke så rart at folk har stått på venteliste lenge for å få kjøpe.

Et par tusen eksemplarer er på vei til Norge og med mindre det skjer noe helt uventet med bilen eller Tesla, tror jeg vi kan regne med at etterspørselen vil være stor de neste årene. Det igjen vil være veldig godt nytt for annenhåndsverdien.

LES OGSÅ: Ingen kjøper flere elbiler enn oss

Gjort noe smart

Jeg tror derfor ikke du skal regne med at den vil falle mer enn tilsvarende biler de første årene, kanskje snarere tvert imot.

Den store usikkerhetsfaktoren for elbiler er nettopp alle fordelene de i dag har på det norske markedet. Ingen avgifter – og en rekke særordninger som gratis bompenger, parkering osv.

Dette er jo et politisk spørsmål og slik det står i dag, er elbilene sikret dette gjennom klimaforliket. Ordningen er garantert fram til 2017, eller 50.000 elbiler.

Hva som skjer etter dette, er imidlertid uklart. Men det er nok grunn til å regne med at en del av fordelene vil forsvinne, eller i alle fall reduseres. Så gjenstår det å se hvordan det vil påvirke folks holdning til elbiler, om de blir mindre attraktive eller ikke.

Men det er altså noen år fram i tid. Akkurat nå tror jeg de som har bestilt seg en Model S har gjort noe smart – også økonomisk sett.

Alt om Tesla på broom.no – klikk her:

Stort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Mest populære på nybil – og på bruktbil

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: