Tesla Model S: Nordmenn står i kø for å teste drømmebilen i 10 minutter

Og Ronny Bjerke la inn bestilling uten en gang å ha kjørt Tesla Model S.

Tesla S eier 1
Tesla S eier 1

Årets mest myteomspunnede bil må være elbilen Tesla Model S. Den amerikanske luksusbilen som kommer så gunstig ut i det norske avgiftssystemet.

Og responsen har heller ikke latt vente på seg. Alt før nyttår var 1.000 forhåndsbestilt. Og det uten at bilen var ferdig.

Etter at den norske forhandleren fikk EN bil tilgjengelig for prøvekjøring, har den ikke stått stille. Interessen er enorm, og hos forhandleren står det kø ut av døra av potensielle kjøpere som vil prøve sensasjonsbilen. Nå er også en tyskregistrert Model S på plass for å ta unna noe av trøkket.

LES OGSÅ: Tesla Model S: Ventetiden er på flere måneder – denne får du på fire uker

Kortvarig glede

Men flere må gå slukkøret hjem igjen, uten å ha kjørt en meter. Det er nemlig nødvendig å avtale "time" på forhånd, om en skal være sikker på å få en liten tur.

Og da mener vi liten tur. Brooms utsendte møter opp og tar den samme runden som de andre potensielle kjøperne. Det blir en rask runde oppover E6, så snur vi og kjører tilbake til forhandleren. Det hele er unnagjort på rundt 10 minutter.

Når vi kommer tilbake står det nye kunder og tripper mens de venter på tur.

Sort Tesla S
Sort Tesla S

Tesla har også en SUV på gang – les mer om den her

Avtalte med kona

En av dem som tar turen uten å avtale på forhånd, er Ronny Bjerke. Han kommer kjørende fra Fredrikstad.

– Jeg har lurt på denne bilen lenge. Jeg har jo lest om den på Internett, og vi har snakket om den på jobben. Det er mye som er tiltalende, rått design og den lange rekkevidden. Plassen er jo enorm – og så den gunstige prisen selvsagt.

– Ble det noe bestilling på deg da?

– Ja. Nå har jeg satt meg opp på reservasjonslisten – og betalt depositum. Så er det bare å vente. Jeg avtale med kona før jeg dro at hvis bilen var slik vi hadde snakket om, så kunne jeg bestille.

Bilen utenfor butikken
Bilen utenfor butikken

LES OGSÅ: Har solgt super-elbiler for 50 millioner – nå er det slutt

Prioriterer rekkevidde og utstyr

Dermed må Audi A4-en byttes ut. Den har han vært svært fornøyd med. Men nå må den vike til fordel for noe mer miljøvennlig. Spesielt dårlig tid har han ikke. Det går fort både seks og sju måneder før bilen han har bestemt seg for ankommer.

– Og hvilken modell har du i sikte?

– Jeg har ikke bestemt meg helt enda, men det blir enten den nest største- eller den største batteripakken. Men styrer unna Performance-versjonen med den høyeste effekten. Jeg prioriterer å bruke penger på det ekstrautstyret jeg vil ha, sier Bjerke.

bilde
bilde

LES OGSÅ: Tesla Model S: Dette kan bli en liten revolusjon