Tesla Model S: – Kvaliteten kommer til å bli helt avgjørende

Ruller inn i Norge – men hva vet vi om hvor bra den egentlig er?

Leveringene av Tesla Model S til Norge har akkurat begynt å komme. Nå blir det spennende å se hvor bra kvaliteten på elbil sensasjonen egentlig er.
Leveringene av Tesla Model S til Norge har akkurat begynt å komme. Nå blir det spennende å se hvor bra kvaliteten på elbil sensasjonen egentlig er.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei! Jeg skjønner at jeg ikke akkurat er den eneste som går og har lyst på Tesla om dagen. Bilen virker jo som en revolusjon på de fleste områder og til vår bruk (maks hyttekjøring på 25 mil) virker den helt perfekt.

Det jeg er mer i tvil om er kvaliteten. Kan man virkelig stole på at en bitte liten bilprodusent som Tesla virkelig klarer å holde orden på alt og alle detaljer og at bilen er på høyde med konkurrentene også når det gjelder kvalitet? Det er jo ikke mye poeng i å ha en kul bil hvis den går i stykker hele tiden. Hva vet dere om dette? Hilsen Hans Ole.


Benny svarer:

Hei Hans Ole. Tesla er virkelig den store snakkisen i bilbransjen akkurat nå. De er i ferd med å gjennomføre noe veldig få trodde de skulle klare – mens flere av verdens største bilprodusenter nærmest bare står og ser på.

Det er virkelig imponerende det de har fått til, men samtidig er det klart at dette bare er en begynnelse. Tesla er en veldig ung bilprodusent og det tar tid å bygge varig suksess.

Dette med kvaliteten på bilene er naturlig nok en betydelig usikkerhetsfaktor, men det er samtidig svært viktig – ja egentlig helt avgjørende. En moderne bil er en kompleks konstruksjon med veldig mange komponenter som helst skal snakke godt sammen. Hvis ikke blir det fort trøbbel.

Når det gjelder Model S – som altså nå er i ferd med å komme til Norge for alvor – er det altfor tidlig å si noe om dette. Men Tesla har jo hatt modellen Roadster på markedet i noen år, og erfaringene med den indikerer at de har tatt også kvaliteten på alvor.

Det har vært noe smårusk og også noen tilbakekallinger, men ikke noe av så alvorlig grad at det er grunn til å bli bekymret, slik jeg ser det.


Model S er akkurat krasjtestet – les hvordan det gikkRedaksjonssjefen kjøpte

Model S er jo den første volummodellen deres og det vil være utrolig viktig for Tesla at den ikke faller gjennom på noen måte. Det skal ikke mye til før kundene blir skeptiske og det kan begynne å etablere seg usikkerhet i markedet. Og det har en liten og nystartet bilprodusent rett og slett ikke råd til.

Jeg er jo bilmekaniker og ikke spåmann – derfor tør jeg heller ikke synse altfor mye om hvordan Model S kommer til å oppføre seg etter noen år på norske veier. Men det vi har sett fra Tesla så langt lover i alle fall bra.

Bilen har jo også fem års garanti på det norske markedet, mens Tesla gir åtte år på batteripakken.

Model S har jo vært på det amerikanske markedet i over ett år allerede, uten at vi har hørt om store problemer. De oppgraderer også bilen hele tiden, slik at dagens versjon nesten er en Mk II. Bilen er laget i aluminium og det at den er en elbil, gjør at det er langt færre ting som kan gå galt med motor/drivverk osv.

For norske bilkjøpere er jo Model S en liten julegave, i og med at den i praksis er en luksusbil med null avgifter. Det i tillegg til de andre fordelene elbilene har her hjemme, er naturligvis hovedårsaken til at den har blitt en så stor suksess.

Nå blir det interessant å se hvordan bilen fungerer i hverdagsbruk her oppe i nord. Det skal du få vite til fulle her på broom.no.

Vår redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen falt så sterkt for bilen da han testet den, at han faktisk har bestilt den privat. Vegard får sin bil senere i høst og skal holde oss oppdatert på hvordan det er å være Tesla-eier i Norge!


Falt pladask: Les mer om Vegard og Tesla her


Stort arkivDu kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: