Tesla Model S: Han er på fergetur – helt uten å betale

Det er bare en av fordelene med super-elbilen. Bli med på langtur:

Brooms Vegard er på Vestlandstur med Tesla Model S   og da hører ferge naturligvis med til reisen. Med denne bilen koster det ingen ting, elbiler slipper nemlig også å betale for seg på fergene.
Brooms Vegard er på Vestlandstur med Tesla Model S og da hører ferge naturligvis med til reisen. Med denne bilen koster det ingen ting, elbiler slipper nemlig også å betale for seg på fergene.

Tesla Model S er akkurat nå Norges mest solgte bilmodell. Den gikk nemlig helt til topps på statistikkene i september – som første elbil noensinne.

Vi i Broom er i gang med å lage innslag på bilen til TV 2 Nyhetskanalen – men først skal vi teste Teslas nye superladestasjoner som i høst har poppet opp flere steder rundt om i landet.

Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var veldig kjapt ute med å tilby seg å ta den jobben. Det betyr at han er ute og kjører bil – mens resten av Broom-gjengen sitter flittige på kontoret og jobber.

Venne seg til synet

Ring ring:

– Hei, Knut! Du, nå gjør jeg noe jeg aldri har gjort før! Du vet, for en som er fra Sogn og Fjordane er det ikke akkurat uvanlig å ta ferge. Men i dag er det første gang jeg tar ferge med bil uten å betale en krone. Det er rett og slett gratis! Tror jeg må unne meg en ekstra svele for å feire det!

– Ja, stemmer – elbiler slipper å betale på ferger også, de!

– Ja visst! Men det er tydelig at Tesla ikke har blitt noe veldig vanlig syn på fergen mellom Mannhelle og Fodnes ennå. Den kvinnelige billettøren kom nemlig bort og skulle selge meg billett. Men hun smilte godt da jeg forklarte at dette er en elbil – og jeg la til at hun nok bare må venne seg til synet. Det blir helt sikkert mange Model S på disse kanter også etter hvert!

Elbil-eierne har talt – det viktigste er å slippe bompenger

På fotballtrening

– Men hvordan har arbeidsdagen vært så langt?

– Jo, riktig så bra! Jeg har tenkt å kombinere jobb med litt hygge i dag. Det vil si: Jeg har sjekket ut hurtigladestasjonen på Gol og så skal ta en snartur innom Sogndal og være med på fotballtrening sammen med noen gode kompiser der før jeg snur hjemover igjen.

– Jeg skal til og med få låne fotballskoene til Ulrik Flo. Moro det vet du, for en gammel avdanka fotballspiller.


Gol er et av stedene i Norge der Tesla har satt opp sine superladere. Her er det bare å fylle opp med strøm - helt gratis.
Gol er et av stedene i Norge der Tesla har satt opp sine superladere. Her er det bare å fylle opp med strøm - helt gratis.


Gjett hvilken fotballspiller som kjøpte seg denne:


Effektiv test

– Snartur til Sogndal, ja?!? Det er jo et stykke ...

– Ja, det sa kona mi også da vi spiste frokost i morges. Jeg hadde glemt å fortelle henne hva jeg skulle i dag og hun trodde først at jeg tullet da jeg fortalte om denne planen. Men for en som elsker å kjøre bil er jo ikke det noe problem, jeg tror nok det er mange som kunne tenke seg å bytte med en sånn arbeidsdag!

Her er det MYE informasjon - den store infoskjermen holder deg oppdatert underveis.
Her er det MYE informasjon - den store infoskjermen holder deg oppdatert underveis.

– Samtidig er jo dette en veldig fin måte å få testet Model S virkelig effektivt på. Med så mange timer bak rattet i løpet av en dag, får man virkelig et inntrykk av bilen, både styrker og svakheter.

– Og så langt må jeg si at Teslaen imponerer, igjen. Draget og skyvet er fantastisk på langkjøring. Forbikjøringer går helt ubesværet, selv om jeg har forsøkt å holde igjen litt og kjøre økonomisk. Men noen ganger lar man seg jo friste, smiler Vegard.

Makan til forbikjøring har du neppe sett

Tok bilde av sønnen

– Jeg har sett det har stått litt om setene på Model S rundt omkring. Hvordan oppleves de etter noen timers kjøring?

– De ser ganske flate ut, men sittekomforten er veldig god, jeg kjenner at jeg kan kjøre veldig langt her uten å bli sliten. Det jeg kanskje savner, er noe bedre sidestøtte.

– Ellers er dette en veldig bra langkjøringsbil. Fraværet av motorstøy er også behagelig. Jeg har kjørt flere mil på nesten nylagt asfalt, da er det utrolig stille inne i bilen, den liksom bare flyter av gårde. Det står forresten 21-tommers hjul på testbilen, da blir man fort avslørt hvis støydempingen er for dårlig!

– Det jeg også har oppdaget er at Model S virkelig vekker oppsikt på disse kanter, det er stor forskjell fra Oslo-området der den nå begynner å bli et ganske vanlig syn. Folk hilser og viser tommel opp. Her på fergen kom det også noen som stilte opp sønnen sin foran bilen og tok bilde. Sånt synes jeg er morsomt!

Det legges asfalt før vinteren kommer. På nylagt og stille asfalt er Teslaen virkelig en drøm å kjøre.
Det legges asfalt før vinteren kommer. På nylagt og stille asfalt er Teslaen virkelig en drøm å kjøre.

Det samme skjedde da Vegard testet Fisker Karma – les mer her:

Hjemme ved midnatt

– Og hva skjer nå?

– Jo, nå er det som sagt tid for en svele til, så skal jeg kjøre innover til Sogndal og vise fram de gamle fotballkunstene. Så er jeg vel hjemme igjen nærmere midnatt tenker jeg – hvis alt som det skal.

– En lang dag på jobben, men kan ikke akkurat si at jeg synes synd på meg selv i dag! Det har vært en fantastiske kjøretur over fjellet, med blå himmel og høstfarger. Det gjelder å nyte denne tiden før det blir snø og is og glatte veier – selv om det kan være moro det også, avslutter Vegard.

Vi kommer tilbake med mer fra turen hans her på broom.no – følg med, følg med!

Nyheten er akkurat ute – nå er Model S Norges mest solgte

Nydelig natur - og bilen ser ikke så verst ut den heller! Fjellovergangene er på sitt vakreste på denne tiden av året.
Nydelig natur - og bilen ser ikke så verst ut den heller! Fjellovergangene er på sitt vakreste på denne tiden av året.

LES OGSÅ: Vi kan få et prisras på elbil