Terningkast 5 til Top Gear Live

Broom var selvfølgelig på Norges-premieren - les hvorfor vi koste oss stort!

Noe sånt har vi aldri sett i Oslo Spektrum før! Top Gear Live er i landet   og vår mann på premieren koste seg stort!
Noe sånt har vi aldri sett i Oslo Spektrum før! Top Gear Live er i landet og vår mann på premieren koste seg stort!

Verdens største bilshow har rullet inn i hovedstaden og premieren på Top Gear Live er akkurat over. Blant de 4500 publikummerne som fikk med seg showet er Brooms nye redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen. Top Gear-fan og ekstremt bilinteressert – og med et stort smil om munnen akkurat nå.

Brooms Vegard Møller Johnsen utenfor Oslo Spektrum før showet - full av forventninger.
Brooms Vegard Møller Johnsen utenfor Oslo Spektrum før showet - full av forventninger.

– Ja, dette var en skikkelig opplevelse! Jeg var spent på hvordan de skulle klare å overføre magien fra TV-showet til en scene. Men det klarer de uten noen som helst problemer. De har fått med mange av ingrediensene som gjør Top Gear på TV så bra og puttet det inn i et heftig show med masse humor og action.

– Det er helt spesielt å sitte der og kjenne lukten av svidd gummi og bensin. Se heftige biler rase rundt på scenen rett foran deg. Det er nesten som et 3D-TV med lukt – veldig kult! Terningkast fem for meg, forteller Vegard.

Utrolig bilkontroll

– Hva var høydepunktet for deg?

– Det må ha vært det stuntsjåførene foretok seg. De la lista høyt helt fra starten, med helt utrolig kjøring. De kjørte blant annet rundt med fire Ford Focus RS-er, helt utrolig bilkontroll.

– Og så var det selvfølgelig moro bare å få oppleve Clarkson, May og Hammond live på en scene. De er bare helt utrolig bra når de prater, tuller og rører. Veldig mye humor og gjort på den måte bare de tre kan. Det var akkurat like bra på scenen som det var på TV!

- Det eneste som trakk litt ned var avslutningsnummeret, Carmageddon. Det virket nesten litt malplassert i showet og funket ikke for meg. Det gjør også at det blir terningkast 5 og ikke 6.

Her er en annen som kan kjøre bil: Youtube-kongen Ken Block!

Landskamp i fotball

– Det var vel også en aldri så liten landskamp her?

– Det er helt riktig! Fotballkamp med biler og for anledningen Norge mot England. Norge vant 4-3, jeg har en sterk mistanke om at det ikke var helt tilfeldig, he he.

– De tre hovedpersonene hadde forresten et lite kappløp med hjemmelagde fremkomstmidler. James May stilte med en solseng drevet av seks motorsager, Clarkson hadde en slags luftputebåt – mens Hammond prøvde seg med en mildt sagt merkelig sykkel drevet av noe jeg tror var en gressklippermotor. Veldig bra det også!

Kona kjører hjem

– Og publikum koste seg?

– Absolutt! Noen ganger var det kanskje litt reservert stemning, andre ganger var det som skjedde på scenen såpass ekstremt at man bare ble sittende og måpe. Men folk koste seg. Morsomt å se hvor bredt publikum Top Gear har også. Her var det alt fra småunger med foreldrene sine, til godt voksne av begge kjønn.

– Men etter å ha sett så mye heftig kjøring – hvordan blir det å kjøre hjem nå?

– He, he. Top Gear-gutta kunne jo ikke dy seg for å hetse folk som kjører dieselbil og jeg må innrømme at jeg er en av dem for tiden. Så det blir nesten litt flaut å starte opp nå og enda flauere at det er kona som skal kjøre hjemover. Men da blir det i alle fall ikke noen forsøk på å kopiere stuntene fra showet, lover Vegard.

Del med vennene dine på Facebook

Broom kommer tilbake med full anmeldelse av Top Gear Live i morgen.

Jeremy Clarkson hilser på publikum - og sammen med resten av Top Gear-trioen ga han publikum en feststund i Oslo Spektrum.
Jeremy Clarkson hilser på publikum - og sammen med resten av Top Gear-trioen ga han publikum en feststund i Oslo Spektrum.

SE OGSÅ: Her hopper Top Gear-gjengen med bil i OL-bakken