Den 29 år gamle mannen fra Kløfta forklarer at han trengte penger, og dermed valgte å tenne på sin egen bil, for så å melde den stjålet (Foto: Politiet / rb.no / ANB)
Den 29 år gamle mannen fra Kløfta forklarer at han trengte penger, og dermed valgte å tenne på sin egen bil, for så å melde den stjålet (Foto: Politiet / rb.no / ANB)

Tente på sin egen bil

Mobiltelefonen avslørte forsikringssvindel

29-åringen fra Kløfta avslørte seg selv etter at han leverte en falsk anmeldelse til politiet på at bilen hans var stjålet. Det skriver rb.no

Bilen var allerede funnet av politiet – utbrent i Nannestad.

– En tid etter bilbrannen ble mannen stanset i en stjålet bil. Det ga grunnlag for videre ransaking og da kom en tjenestemann over en mobilvideo, som viste en bil i full fyr, sier politiadvokat Ragnar Ingberg i Romerike politidistrikt.

29-åringen erkjente etter noe tid at videoen viste hans egen bil, og at det var han som hadde satt fyr på den.

Slapp fengselsstraff

29–åringen er tidligere straffedømt. Bilen han brant opp var det nedlagt bruksforbud på, grunnet gjentatte tilfeller av kjøring i påvirket tilstand.

Ifølge politiadvokat Ingberg forklarte 29-åringen at han tente på bilen, fordi han ikke fikk solgt den med bruksforbud.

– Det er det nok mye riktig i. Men det finnes andre måter enn dette. Med en kjøper klar, så kan politiet fjerne bruksforbudet på bilen, sier han.

29-åringen er dømt til å betale tilbake pengene han fikk utbetalt av Terra forsikring.

I tillegg er han dømt til 30 timers samfunnstraff. Han slapp ifølge Ingberg fengselsstraff, fordi dommen er sett i sammenheng med tidligere domfellelser.

Skadelig for samfunnet

Informasjonsrådgiver Ingrid S. Gundersen i Terra-Gruppen sier til RB at selskapet var mistenksomme til utbetalingen, men at det var politiet som avslørte svindelen.

– Våre utredere hadde kontakt med politiet om saken, og vi er glade for at svindelen ble avslørt, sier Gundersen til RB.

Hun mener svindel av denne typen er mer utbredt blant unge folk. Hun mener de mangler holdninger og moral.

– Dette har vist seg ved flere tilfeller. Unge folk som plusser på litt ekstra i forbindelse med skademeldinger. Dette handler om moral, mener Gundersen.

Alvorlig og grovt

Politiadvokat Ingberg omtaler forsikringssvindelen som alvorlig og grov.

– Svindel av denne typen får helt klart ringvirkninger ut i samfunnet. Selskapene får høyere utbetalinger enn det de skal, noe som igjen fører til at det blir dyrere for alle andre å betale forsikringene sine, sier politiadvokat Ingberg.

Det er foreløpig ikke avgjort om 29-åringen vil anke dommen.

Flere bil og motorsaker fra rb.no finner du her:


Les også: Topp 10: Politibiler du IKKE kjører fra