- Tenker med gru på punktering en sen nattetime

Stadig flere nybiler mangler reservehjul. Hvorfor er det slik?

Norske bilister som trenger veiassistanse grunnet punktering øker. Mange nye biler mangler reservedekk   og får ikke lappesakene som følger med til å fungere. Illustrasjonsfoto.
Norske bilister som trenger veiassistanse grunnet punktering øker. Mange nye biler mangler reservedekk og får ikke lappesakene som følger med til å fungere. Illustrasjonsfoto.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi har akkurat kjøpt splitter ny Ford Focus og oppdaget i går at bilen vår ikke har reservehjul. Hjelp! Er ikke det veldig dumt? Jeg har snakket med forhandler som sier at det skal være slik, at at det er en eller annen gassflaske med luft som kan brukes hvis vi punkterer, men kan jeg virkelig stole på det?

Jeg tenker bare med gru på hvordan det vil være hvis vi punkterer en sen nattetime på en øde vei og ikke kommer oss av flekken. Kan det være en god løsning å kjøre rundt med et ekstra hjul i bagasjerommet og bare ta det ut når vi skal kjøre med helt full bil? Hilsen fra Ingrid F.

Benny svarer:

Heisann Ingrid. Stadig flere bilmerker dropper reservehjulene for å spare både vekt og plass. Derfor er det slett ikke uvanlig at det blir erstattet av en boks med dekkspray.

Denne skal gjøre to ting: Tette hullet og fylle dekket med luft igjen. Så kommer du deg forhåpentligvis til et sted der du kan få reparert eller byttet hjulet.

Når det er sagt, skjønner jeg at du kan være litt skeptisk til denne løsningen. Som regel fungerer det fint ved mindre hull i dekket, men hvis du for eksempel får en flenge i det, ligger du dårlig an. Da er det bare å ringe etter veihjelp.

Å kjøre rundt med et reservehjul i bagasjerommet hele tiden høres litt tungvint ut for meg, men det kan selvfølgelig være et alternativ hvis du vil ha ekstra trygghet. Men husk også at du da trenger både jekk og hjulvinne i bilen, ellers kommer du ikke langt.

SE OGSÅ: Ikke gjør dette hvis du punkterer på motorveien

Del med facebook-vennene dine


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: