Taxi - helt utenom det vanlige

Neida - det MÅ ikke være en tradisjonell Mercedes eller kjedelig Volvo... Sjekk disse:

Corvette
Corvette

Alle med et snev av bilinteresse har vel en eller annen gang vurdert hvilken bil de skulle hatt hvis de var drosjesjåfør.

Jeg har i alle fall gjort det. Mange ganger – og synes selv at jeg har hatt mange glimrende ideer...

Nå har det å bli drosjesjåfør egentlig aldri seilt opp som noe reelt jobbalternativ for meg, men jeg er stygt redd for at om jeg skulle kjøpt med en bil for å tjene til livets opphold - ja så hadde det nok mest sannsynlig blitt noe ganske tradisjonelt, kanskje ikke veldig spennende - og sikkert ganske praktisk.

Det er jo liksom noe med at en taxi bør være nettopp det. Med tanke på bakseteplass og bagasjeplass, samtidig som at lave driftskostnader betyr at det blir mer igjen på bunnlinja.

Det er tydeligvis flere enn meg som har tenkt kreativt i forhold til det å kjøpe drosje. Se på bildene under – noe sier meg at disse valgene kanskje er styrt mer av hjertet enn hjernen...

Porsche Cayenne

Cayenne
Cayenne

Dette er et godt bevis på at praktisk ikke nødvendigvis behøver å være kjedelig. Må jo si at både bakseteplass og bagasjerom er vel i varetatt her.

Men der stopper nok også det praktiske. Det er absolutt grunn til å tro at driftsutgiftene i en Porsche Cayenne Turbo er noe høyere enn gjennomsnittet I tillegg har den fått et stylingsett montert. Det er nemlig slutt på den tiden at drosje i Moskva er synonymt med Lada.


Corvette

Corvette
Corvette

En person, dokumentmappe og dårlig tid – er vel kanskje nisjen eieren av denne Corvetten har siktet seg inn på.

Her vil det i alle fall oppstå store problemer om det er denne som ruller inn oppkjørselen når hele familien, med mor, far og to barn trenger flyplass-transport til en to-ukers sydentur med alt pikk-pakket sitt. Men så er nok dette også en taxi som er mer beregnet på banekjøring.
VW Boble

Boble
Boble

Jeg vet at VW Boble lenge var en ganske vanlig drosje i Brasil, men jeg kan allikevel ikke la være å undre meg over at det fortsatt finnes en del av dem i trafikk.

Bagasjeplassen er ikke all verden, komforten for sjåføren er heller ikke helt på toppnivå (for å si det mildt)– selv om det er aldri så koselige og nostalgiske biler. Og hvordan løser man det rent praktisk når tre karer på 190 cm. og 95 kg. fra Norge skal entre denne med hver sin store Samsonlite koffert i hardplast?

Lyst på VW Boble? Sjekk vår kjøpeguide her:


Porsche Cayman

Porsche
Porsche

Tyskere er kjent for å være ryddige og fornuftige mennesker, men det er godt å se at det innimellom kan "gå galt" der også. Vanligvis så er det store Mercedeser med små dieselmotorer i denne litt udefinerbare ”menneskefargede” lakken som står på de fleste holdeplassene.

Lakken er helt riktig på denne bilen – det samme er det tradisjonelle Taxi-skiltet på venstre side av taket. Men hva skjedde egentlig her? Hvorfor valgte mannen en trang, upraktisk Porsche Caymann med plass til kun en passasjer som drosje?


Hummer H1

Hummer-H1
Hummer-H1

Alle som har vært i New York vet at det formelig mysser av de såkalte Yellow cabs. Det virker nesten som annenhver i bil i hele byen er en drosje. Og alle er helt like. I alle fall nesten alle. Denne Hummer H1-en er et hederlig unntak.

Men hvorfor H1? Hadde det ikke tross alt vært bedre med en H2 eller H3? Ikke like barske så klart, men disse i ordinære stasjonsvogn-utgaver hadde jo gitt et snev av essens.

H1 er så bred, plasskrevende, bråkete og tungkjørt at det er en av de aller siste bilene jeg hadde valgt om jeg skulle kjøre drosje i en storby. Ute på prærien eller i ørkenen derimot - kunne den hatt noe for seg.

Les vår test av Hummer H1 her:????

Appelsin
Appelsin

Tenk deg følgende scenario: Du er på vei hjem fra julebord. Etter en time i drosjekø med tynn dress og småsko i minus 10 grader og snøfokk – er det endelig du som står fremst i køen. Blåfrossen står du der og titter mot gatehjørnet og venter på neste bil... Endelig... Snart hjemme!

Så kommer denne putrende...Tre mil i snøvær og motvind i baksetet på denne er ikke akkurat drømmeavslutningen på en hyggelig kveld.

Det er kanskje nettopp derfor at det ikke finne noen slike her i Norge. Hva det er slags bil vet jeg heller ikke – men etter å ha tenkt tankene ovenfor så lover jeg meg selv aldri mer å bli sur selv om Mercedesen som henter meg etter julebordet ikke er av aller nyeste modell...

Les også: Topp 10 - Politibiler du IKKE kjører fra.