Tauet vogntog i 80 km/t – så ble det bråstopp

Begge førerne ble anmeldt.

Å taue et vogntog i 80 km/t mens røyken velter ut fra bakbremsene syntes ikke kontrollørene fra Statens vegvesen var noen god ide. Foto: Statens vegvesen.
Å taue et vogntog i 80 km/t mens røyken velter ut fra bakbremsene syntes ikke kontrollørene fra Statens vegvesen var noen god ide. Foto: Statens vegvesen.

Det skjer at biler stopper og trenger hjelp for å komme seg videre. Ofte er det enkleste og billigste å få en kompis, eller kollega til å hjelpe seg ut av knipa ved hjelp av et slepetau.

Regelverket rundt dette med tauing av biler er noe diffust. Det sier i prinsipp at det ikke er lov til å taue mer enn en bil om gangen på offentlig vei. Det sier også at bilen som blir tauet må kunne bremse på en forsvarlig måte og at slepetau eller slepestang må være merket på forsvarlig måte.

Ikke imponert

Farten må også avpasses avstanden mellom bilen som tauer og bilen som blir tauet, slik at risikoen for påkjørsel bakfra minimeres.

Det finnes derimot ingen hastighetsbegrensinger når det gjelder tauing av bil. Her er det opp til hver enkelt å bruke sunn fornuft.

Kontrollørene fra Statens vegvesen som i går stoppet et vogntog som ble tauet av en annen lastebil i hele 80 km/t, var ikke spesielt imponert over det de kom over. Her ble det bråstopp for hele taue-prosjektet.

Å tukle med denne veggen kan koste deg dyrt

Begge ble anmeldt

Dessuten var avstanden mellom vogntoget og lastebilen som trakk det på bare 6 meter. I 80 km/t beveger kjøretøyet seg i mer enn 22 meter i sekundet. Da skal det ikke mye til før det smeller!

Det hører med til saken at det kom røyk fra bremsene bak. Dermed endte med at både vogntogsjåføren og lastebilsjåføren ble anmeldt. Statens vegvesen rekvirerte en kranbil som overtok "oppdraget".

Det sier Statens vegvesen i en Twittermelding.

Les også: Forsøkte å reparere varebilen – med plankebiter!

Video: Her tekker en Tesla et helt vogntog på snøen