Tatt seks ganger i fotoboks på åtte dager

Svensken (24) ble knipset utrolige seks ganger på åtte dager - i den samme fotoboksen.

Fotoboks Svenske (Foto: Politiet)
Fotoboks Svenske (Foto: Politiet)

Med hastigheter på opp mot 130 kilometer i timen suste 24-åringen fra Sverige forbi fotoboksen på riksvei 159 i Rælingstunnelen gang på gang på gang. Det skriver Romerikes Blad

I løpet av åtte dager – fra 7. til 14. september i fjor – ble mannen knipset av fotoboksen hele seks ganger. Fartsgrensen på strekningen er 80 kilometer i timen.

– Han har rett og slett ikke fått meg seg at det er en fotoboks i tunnelen. Dette er et eksempel på usedvanlig aggressiv og graverende kjøring, sier politiadvokat Hanne Fauske i Romerike politidistrikt.

Fikk fengselsstraff

Ifølge politijuristen ryker førerkortet når man passerer 116 kilometer i timen i 80-sonen. 24-åringen ble målt til to ganger 128 og en ganger 129 kilometer i timen.

– Disse hastighetene ligger isolert sett i grenseland mellom samfunnsstraff og betinget fengsel. Men i sum er dette så graverende, og viser fullstendig manglende respekt for veitrafikkreglene, at jeg mener det er riktig med en ubetinget fengselsstraff, sier Fauske.

Politiadvokaten fikk støtte av retten. 24-åringen avga en uforbeholden tilståelse under hovedforhandlingene i Oslo tingrett.

Likevel slapp han ikke unna fengselsstraff. Han ble dømt til 18 dager bak lås og slå. I tillegg ble han fradømt retten til å kjøre bil de neste tolv månedene.

– Aldri opplevd lignende

Fauske mener saken er ganske unik.

– Jeg husker det var en eldre dame som ble tatt to ganger i løpet av et par uker. Men jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette, sier politijuristen.

– Det hadde vært en ting hvis han hadde blitt tatt like etter boksen ble satt opp, men dette skjedde lenge etterpå, legger Fauske til.

Ifølge politijuristen forklarte 24-åringen at han hadde en GPS i bilen som tydeligvis ikke sa ifra når fartsgrensen ble overskredet inne i tunnelen.

Viktig at de blir tatt

– Man kan ikke stole på tekniske duppeditter. Dessuten bør man vel merke at man overskriver fartsgrensen med 50 kilometer ir timen.

Leder Stein Brynildsen for trafikkseksjonen i Romerike politidistrikt har heller ikke opplevd maken til den 24 år gamle svensken.

– Det er viktig at førere som dette blir tatt og luket ut av trafikken, sier politioverbetjenten.

Mens det tidligere var lett å se når man ble tatt i fotoboks, har dette nå endret seg betraktelig. Ifølge Brynildsen er det nemlig satt opp en ny type fotoboks med en ny type laserblits i Rælingstunnelen.

– Det er ikke mulig å se at man blir tatt med mindre man ser på fotoboksen. Da ser man at det lyser noen røde lys i cirka ett sekund, forteller politioverbetjenten.

– Førerkortbeslag virker

Brynildsen er overbevist om at folk flest tar til vettet når etter at de har opplevd å miste førerkortet.

– Det å miste førerkortet er veldig alvorlig for dem som opplever det. Man mister en del av friheten, sier politioverbetjenten.

Du kan lese flere bilsaker hos Romerikes Blad - klikk her