Politiet oppfordrer bilistene til å være ekstra varsomme i trafikken i forbindelse med skolestarten (Illustrasjonsfoto). (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
Politiet oppfordrer bilistene til å være ekstra varsomme i trafikken i forbindelse med skolestarten (Illustrasjonsfoto). (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Tatt i 80 km/t - utenfor skole

- Skremmende, sier politiet som er ekstra på vakt i disse dager.

En bilist i begynnelsen av 20-årene mistet i morges førerkortet etter at han ble tatt i 81 km/t ved Strømmen skole, der fartsgrensa er 40 km/t, melder Romerikes Blad.

Mannen, som er fra Hurdal, blir også anmeldt.

Del av «Aksjon skolevei»

– Det er skremmende at noen presterer å kjøre dobbelt så fort forbi en skole som det som er lovlig. Det er en grunn til at fartsgrensa er 40 km/t der. Og nå ved skolestart er det mange ferske myke trafikanter som går langs veien, og da må vi som bilister vise ekstra varsomhet, påpeker politiførstebetjent Bjørn Christian Willersrud ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Sjåføren ble stoppet under en radarkontroll som ble holdt i forbindelse med «Aksjon skolevei», en nasjonal satsing for trygg skolevei nå ved skolestart.

Kontrollen ved Strømmen skole, på Høversjøvegen, pågikk i halvannen time onsdag morgen og resulterte også i to forenklede forelegg på 2.900 kroner. Bilistene fikk også to prikker i førerkortet.

Fortsetter torsdag

Sjåførene som ble bøtelagt, kjørte i henholdsvis 53 og 54 km/t. Rundt 40 bilister ble kontrollert.

Torsdag fortsetter lensmannskontoret med nye «Aksjon skolevei»-kontroller. I løpet av uka vil det ha vært kontroller ved mange, men ikke alle skolene i de to kommunene.

Les flere bil- og motorsaker på Romerikes Blads motormagasin her

SE VIDEO: Her råkjører 23-åringen i 300 km/t