Tatt for råkjøring - påsto skoene var for tunge

Les de kreative forklaringene UP får servert når fartssyndere stoppes.

KREATIVT: Hans Georg Johansen (nærmest) og Arvid Simonsen i Utrykningspolitiet, får mange og kreative forklaringer på hvorfor folk måtte kjøre litt fortere enn tillatt (Foto: Robin Mortensen, finnmarken.no/ANB)
KREATIVT: Hans Georg Johansen (nærmest) og Arvid Simonsen i Utrykningspolitiet, får mange og kreative forklaringer på hvorfor folk måtte kjøre litt fortere enn tillatt (Foto: Robin Mortensen, finnmarken.no/ANB)

Japaneren som bare måtte gi gass fordi han for første gang nesten var alene på veien, er en av flere kreative forklaringer UP har fått servert når fartssynderne stanses.

Fristelsen ble rett og slett for stor for den trafikkvante japaneren som kjørte leiebil langs den tynt trafikkerte finnmarksveien. Japaneren tråkket gassen i bånn, og kjørte rett inn i armene på utrykningspolitiet.

– Han sa at han rett og slett mistet hodet da han så de lange strekkene foran seg, forteller Hans Georg Johansen som jobber for utrykningspolitiet i Alta, til Finnmarken.

Dumme sko og skravlebøtter

Historien om «de dumme skoene» er ikke mindre kreativ.

– Vi stoppet en mann som selv mente seg uskyldig i at han hadde kjørt for fort. Det var skoenes feil. «De dumme skoene» var så tunge at gasspedalen rett og slett gikk i bånn, sier Johansen.

Om skoene gjorde dette med vilje eller om det var et uhell, sier historien ingenting om.

I et annet tilfelle stoppet UP en tilårskommen mann i en bil sammen med noen godt voksne damer.

– Mannen forklarte at den høye farten skyldtes det at han hadde nådd kokepunktet fordi damene både maste og snakket for mye og for høyt, sier Johansen.

Vanlige forklaringer

Noen forklaringer er mer vanligere enn andre ifølge UP-betjent Johansen.

– De kan si at de rett og slett øker tempoet for å se hva som skjer med ulyden de hører. Noen sier at de tester ubalanse i dekkene. Spesielt mange firmabilsjåfører sier de glemte å følge med speedometeret fordi naturen og utsikten var så fin, det selv om man vel helst nyter naturen best i rolig tempo, humrer Johansen.

Til eller fra legen, sa du?

Han legger også til det er fristende å trekke på smilebåndet når folk sier de gir gass for å få folk til lege, når bilførerne vitterlig er på vei vekk fra akutten, og ikke mot.

– Som oftest ender bortforklaringene i latter for bilførernes del. Svært få blir sure eller er negative i forhold til den jobben vi gjør, avslutter betjenten i utrykningspolitiet.

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmarken.no - her:

"Kappkjørte" med UP i over 200 km/t