Tatt for andre gang - på 14 dager

Nesten 1000 liter øl i bilen begge gangene.

950 liter øl   for andre gang på 14 dager. Dette er fasiten etter at Tollvesenet stoppet smuglerne for andre gang. (Foto: Tollvesenet/bladet.no/ANB)
950 liter øl for andre gang på 14 dager. Dette er fasiten etter at Tollvesenet stoppet smuglerne for andre gang. (Foto: Tollvesenet/bladet.no/ANB)

I slutten av februar ble tre menn stoppet i en rutinekontroll på Storlien med 950 liter øl i bilen. Det skriver bladet.no.

LES OGSÅ: Stoppet med 950 liter øl

Tirsdag kveld skjedde det samme igjen. De samme mennene, som kommer fra Orkdal, ble stoppet med 950 liter øl i bilen på E14 i Teveldalen. Ølet var fordelt på 120 brett.

Ingen genistrek

– Det er ingen genistrek å gjøre dette på nytt. Nå blir straffen desto hardere, sier Bjørn Arild Sørli, som er kontorsjef for grensekontrollen ved Trondheim regiontollsted.

Også denne gangen gjennomførte Tollvesenet en rutinekontroll. Tollerne gjenkjente varebilen, og de bestemte seg for å ta en sjekk.

Del på Facebook-vennene dine

Delte på skylden

– Varene ble hentet ut på Storlien. Det er snakk om netthandel fra Tyskland og ølet hadde blitt fraktet til Storlien. Jeg må si at det er litt spesielt at de samme mennene ble stoppet på nytt bare kort tid etter sist gang, forteller Sørli.

De tre mennene delte på skylden og står til ansvar for 40 brett hver. Mennene er i 30-40-årsalderen.

Ble beslaglagt

– Her er det altså gjentakelse. Den første saken fra i slutten av februar er ikke påtalemessig avgjort ennå. Mennene ble overlevert til lensmannskontoret i Stjørdal tirsdag kveld, sier Bjørn Arild Sørli.

Etterforskningsleder Jan Erik Svendsen forteller at ølet rutinemessig ble beslaglagt.

– Vi sender over saken til det lokale lensmannskontoret og ber om bistand til avhør. Det mest naturlige her er nok at det ender med et forelegg. Ettersom de er tatt med samme mengde tidligere kan forelegget bli stort, sier Svendsen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på bladet.no - her:

LES OGSÅ: Ikke rart denne sjåføren satt trangt...