Tata Aria: Klarer du å gjette hvor denne kommer fra?

Aria er firehjulstrekker med plass til hele familien. Og den er hverken fra USA, Europa, Japan eller Kina.

PS Tata
PS Tata

Du kan like godt venne deg til det først som sist: India kommer susende som bilprodusent!

Dette er Tata Aria. Den foreløpig dyreste bilen fra det indiske gigantkonsernet Tata - og kan utmerket vel være bilen som blir spydspissen ut i verden for det ambisiøse selskapet.

Tata er i dag kanskje mest kjent for billigbilen Nano - og at de er de nye eierne av Jaguar og Land Rover. Men de har også et bredt modellutvalg i tillegg til dette. Blant annet har flere av Tata-modellene vært solgt i Storbritannia i flere år.

Les testen av Norges billigste nybil - klikk her

Flerbruksbil og SUV

Aria er en blanding av flerbruksbil og SUV. Den er høyreist og har plass til sju, i det Tata selv kaller “theatre style seating". Det betyr at setene er montert høyere bakover i bilen, slik at det er grei sikt framover selv om du sitter helt bakerst.

Konstruksjonen er røff og bilen er bygget på ramme. Det kommer helt sikkert godt med på primitive indiske veier, men går gjerne noe ut over landeveiskomforten.

Lyst på kul, liten flerbruker? Her er nye Opel Meriva

Eksklusivt utstyr

Tata har fylt på med eksklusivt utstyr og sikter mot statusklassen. Dermed er surround-anlegg, avansert infotainment system og selvfølgelig navigasjon med i utstyrspakka. Under panseret finner vi en 2,2-liters diesel på 140 hk.

Bilen er akkurat blitt vist første gang på bilutstilligen i Delhi og det er foreløpig uvisst når eksporten kan komme i gang. Men blir prisen gunstig nok (og ikke minst: At inderne har gjort hjemmeleksa skikkelig), er dette en bil som absolutt bør kunne bite fra seg også i vår del av verden.

Diger bil for lite penger? Da skal du klikke her

.