Mot slutten av 2022 ventes en helt ny generasjon av Mazda6. Ryktene skal ha det til at bilen får en helt ny rekkeseks-bensinmotor og bakhjulsdrift. Dette er bilde av konseptet 'Vision Coupe'.
Mot slutten av 2022 ventes en helt ny generasjon av Mazda6. Ryktene skal ha det til at bilen får en helt ny rekkeseks-bensinmotor og bakhjulsdrift. Dette er bilde av konseptet "Vision Coupe".

Tar store og spennende grep på toppmodellen

Her går Mazda mot strømmen.

De siste årene har Mazda virkelig tatt store grep på modellene sine.

Med økt fokus på design, materialkvalitet og kjøreegenskaper – snuser de faktisk litt på premiumstempelet på enkelte modeller.

Det er både nye Mazda3 og kompakt-SUVen CX-30 gode eksempler på.

Nå ryktes det om at det tas store og spennende grep på neste generasjon Mazda6. Dette er toppmodellen til merket, hvor dagens versjon er den tredje i rekken.

Rekkeseks og bakhjulsdrift

Ifølge det amerikanske nettstedet Car and Driver, ventes en helt ny generasjon av Mazda6 mot slutten av 2022.

Her skal ryktene ha det til at dagens versjon, med firesylindret motor og forhjulsdrift, blir erstattet med en nyutviklet rekkeseks bensinmotor og bakhjulsdrift.

Dermed er det ingen tvil om at Mazda mener alvor, ved å ta i bruk en klassisk BMW-konfigurasjon på drivlinjen. Å ikke velge elektrisk, samt gå opp i motorstørrelse, blir bokstavelig talt å gå mot strømmen – dersom dette blir fasit på kommende Mazda6.

Design er høyt prioritert hos Mazda om dagen.
Design er høyt prioritert hos Mazda om dagen.

Det har forresten vært kjent lenge at Mazda har utviklet en ny rekkesekser med den nye Skyactiv X-teknikken. Den handler i korte trekk om å kombinere fordelene fra både bensin- og dieselmotoren – med mål om høyere moment og lavere forbruk. Les mer om det her.

Den nye rekkesekseren vil jobbe sammen med et 48 volts mildhybridsystem, og det er ventet en effekt på rundt 350 hk.

Test Mazda3: Denne overbeviser på mange områder

Dette ser lovende ut for neste Mazda6 – som trolig kommer på markedet om et par år.
Dette ser lovende ut for neste Mazda6 – som trolig kommer på markedet om et par år.

Sporty design

Mazda har foreløpig ikke sluppet noen offisielle bilder av nykommeren, men den vil med all sannsynlighet hente inspirasjon og flere designelementer fra konseptet Vision Coupe.

Den så vi første gang for tre år siden, og bilen bekrefter igjen Mazdas satsning på sporty, men samtidig elegant design.

I forhold til dagens Mazda6, vil den nye utgaven bli lavere og bredere i uttrykket. På innsiden av Vision Coupe, snakker vi et stilrent og ryddig design. Instrumentene er i klassisk sportsbil-design, med tre runde målere.

Som kjent er det sjelden at den ferdige produksjonsmodellen blir kliss lik konseptet, men Vision Coupe bør i alle fall gi en pekepinn.

Mens veldig mange bilprodusenter lanserer helelektriske biler, velger Mazda å utvikle en helt ny rekkeseks bensinmotor.
Mens veldig mange bilprodusenter lanserer helelektriske biler, velger Mazda å utvikle en helt ny rekkeseks bensinmotor.

Broom har testet nye Mazda CX-30:

Siv Jensen har kjøpt seg elbil, men hun tror ikke det passer for alle. Se hele intervjuet her: