Suzuki Vitara softtop: Falt pladask på sydenferie

Men er det noe å tenke på her hjemme også?

Denne ser du ikke hver dag   men det ble faktisk solgt endel eksemplarer av Suzuki Vitara softtop også i Norge.
Denne ser du ikke hver dag men det ble faktisk solgt endel eksemplarer av Suzuki Vitara softtop også i Norge.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo. I fjor høst var vi på sydentur og leide bil noen dager. Der skulle vi egentlig hatt en vanlig småbil, men så var det noe kluss og vi fikk en Suzuki Vitara softtop i stedet, som de egentlig ikke pleide å leie ut. Den var godt brukt og langt fra ny, men det gjorde ingen ting! Vi falt pladask for den. Morsom å suse rundt i med taket nede.

Vi tok oss også en liten snartur utenfor veien og fikk sjekket at 4x4-en gjorde jobben sin.

Har begynt å diskutere litt etter at vi kom hjem om ikke dette hadde vært en kul bil nummer to, men ser ingen til salgs i Norge. Vet du noe mer om denne bilen og om det eventuelt er mulig å få tak i den? Hilsen Kristin og Jørgen.

Benny svarer:

Hei på dere! Jeg måtte tenke meg litt om først, men jeg har sett denne bilen her hjemme også. Tror det gikk et par eksemplarer blant annet i Drammensområdet, sikkert ikke så rart ettersom importøren holder til der.

Ja, ferieforelskelser kan være hyggelige greier det. Og noen ganger får man naturligvis også lyst til å se om det er noe mer enn en forelskelse.

Det jeg kan si om denne bilen er at det er den åpne versjonen av tredørs Suzuki Vitara. Det vil si at du kan plukke av taket over forsetene - mens de to i baksetene sitter helt under åpen himmel. Bilen har kalesje bak.

Mekanisk sett er det en enkel, primitiv, men også ganske solid bil. Jeg mener at akkurat denne modellen ble skrudd sammen i Portugal og har hørt om litt smårusk som man ikke finner på biler fra Japan. Men noe alvorlig skal det ikke være.

Dette er også en real terrengbil med svært god framkommelighet.

Det kompakte ytre målene gjør også at den tar seg fram der mange andre fort får problemer. Kan godt tenke meg at den er helt super å suse rundt med i Syden, med sol og luft i luggen!

LES OGSÅ: Dette kan også være en perfekt "Syden-bil"

Se opp for rust

Dette er jo biler som nå er pluss/minus 20 år gamle, og da kan veldig mye skje. Bortsett fra det mekaniske, bør du absolutt se opp for rust. Hvis forrige eiere har drevet med offroadkjøring, er det også lurt å sjekke for eventuelle skader under bilen.

Kalesjen er også et potensielt svakt punkt. Denne blir slitt, både mekanismen og selve kalesjen. Tror det skal være kurant å få tak i nytt her, men ville uansett ha undersøkt det litt nøye.

Akkurat nå ligger det faktisk ett eksemplar til salgs på autodb. Det er en 1995-modell som har gått 150.000 kilometer. Prisforlangende her er 30.000. Klikk her for å se annonsen

Det er også en del eksemplarer til salgs på mobile.de i Tyskland, fra litt over 1000 euro og oppover. Jeg skal ikke si at jeg direkte fraråder det, men å kjøpe såpass gammel bil som dette usett på nettet, ville jeg nok vært forsiktig med. Da er det bedre å eventuelt betale litt mer for en "norsk" bil.

Uansett: Jeg synes prosjektet er morsomt!

Hvis dere realiserer denne drømmen, hadde det vært morsomt hvis dere kunne sende inn litt info og bilder av bilen til bilen-min spalten her på broom.no!

LES OGSÅ: Dette må du vite før du kjøper cabrioletStort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Snart fire unger - trenger morsom bil!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: