Suzuki SX4: Ny Norges-favoritt på vei

Nå blir Suzuki SX4 en fullverdig familiebil

Suzuki kaster seg for alvor inn i et allerede tøft segment med sin helt nye SX4.
Suzuki kaster seg for alvor inn i et allerede tøft segment med sin helt nye SX4.

Suzuki er viden kjent for sine enkle, robuste og små offroadere og SUV-er. Både SJ, Jimny og ikke minst Vitara/Grand Vitara er gode eksempler på dette.

Nå har de imidlertid en helt ny crossover i C-segmentet på gang. Det vi si i samme klasse som Opel Mokka, Subaru XV og Mitsubishi ASX – for å nevne noen.

Norsk suksess

Det er nemlig Norgessuksessen Suzuki SX4 som nå kommer i helt ny og større utgave. Dette er definitivt en bil som er interessant for Norge, med sin litt høyere bakkeklaring, firehjulstrekk og gode driftssikkerhet – alt i en ganske enkel og folkelig innpakning.

Typisk crossover design preger den nye Suzuki SX4, som er litt barskere enn en normal stasjonsvogn.
Typisk crossover design preger den nye Suzuki SX4, som er litt barskere enn en normal stasjonsvogn.

Det er slett ikke hver dag – eller hvert år for den saks skyld – at en så liten fabrikk som Suzuki kommer med nyheter. Men her er den altså. Garantert en bil som både importøren og de norske forhandlerne gleder seg til.

Suzuki Jimny: En av de eldste nybilene du kan kjøpe

Fortsatt folkelig

De litt høyreiste bilene med firehjulstrekk er jo i vinden som aldri før. De siste årenes trend med downsizing, gjør at den nye Suzukien glir rett inn i et attraktivt, men dog tøft segment. Konkurrentene er både mange og stadig flere kommer til. Også luksusbil-produsentene.

Slik ser den ut innvendig!
Slik ser den ut innvendig!

Suzuki holder seg fortsatt i den folkelige delen av skalaen, selv om bilen har fått oppgradert materialkvalitet, komfort, støynivå og utstyrsnivå.

Les også: Dette er de aller beste brukt-SUV-ene

God å kjøre

Den største nyheten er nok allikevel plassen som har økt betraktelig siden sist. En hyggelig bivirkning av dette er lengre akselavstand og dermed bedre retningsstabilitet kombinert med gode, litt mer sporty kjøreegenskaper og et hjuloppheng som er ganske likt som i den lille, morsomme Suzuki Swift.

Motoriseringen vil til å begynne med bestå av to alternativer – begge på 1,6-liter. En bensin- og en dieselvariant. Effekten er enn så lenge ikke oppgitt, men det loves bra med dreiemoment på lave turtall, samt lave CO2-utslipp.

Både manuelle og automatiske girkasser vil tilbys.

Betydelig større


Større bil og økt akselavstand gir både bedre plass og bedre kjøreegenskaper
Større bil og økt akselavstand gir både bedre plass og bedre kjøreegenskaper

Suzuki XL7: Dette kan være et skikkelig SUV-kupp

Som nevnt øker den fysiske størrelsen. Bilen blir 16 centimeter lengre enn sin forgjenger og dette kommer særlig baksetepassasjerene og bagasjerommet til gode. Akselavstanden øker med 10 centimeter og bilen bagasjerom øker fra 270-liter til hele 430 liter. Dermed blir nye SX4 en av de beste i klassen på nettopp bagasjeromsvolum.

Suzuki-jeep: Denne tar deg direkte tilbake til 80-tallet