Suzuki-jeep: Tar deg direkte tilbake til 80-tallet

Var en ekte farsott – nå begynner den å bli sjelden.

Suzuki Jeep i god stand er ikke dagligdags å finne på bruktmarkedet   men så begynner jo også bilene å få en anselig alder etter hvert. (Foto: Faksimile fra finn.no)
Suzuki Jeep i god stand er ikke dagligdags å finne på bruktmarkedet men så begynner jo også bilene å få en anselig alder etter hvert. (Foto: Faksimile fra finn.no)

Få biler er så nært knyttet til 1980-tallet som Suzuki-Jeepen.

Den vesle offroaderen med kalesjetak sto nesten på egen hånd for en helt egen bilklasse – og var en kjempesuksess i flere år.


Enkel og primitiv

Her kunne man nyte sommerdagene med kalesjen nede, samtidig som den var høyst habil i terrenget – for dem som ønsket å prøve seg på det.

Og da fikk man heller leve med at konstruksjonen var både enkel og primitiv og at kjøreegenskaper tydeligvis ikke var noe Suzuki prioriterte høyt underveis i utviklingen (for å si det litt diplomatisk).

LES OGSÅ: Her er en annen offroader til lavpris

Rustspøkelset

Nå begynner det å bli langt mellom dem på bruktmarkedet – og det begynner å bli enda lenger mellom de fine eksemplarene.

De fleste har enten blitt kjørt i hjel i terrenget, eller de har rustet bort. Rusten hadde nemlig et skummelt godt tak på disse bilene. Derfor er det ikke ofte det dukker opp fine eksemplarer til salgs.

LES OGSÅ: Plutselig var de som sunket i jorden

39.000 kroner

Men her har vi ett som ser både tidsriktig og pent ut.

Olsen Bil i Grimstad selger en 1985-modell SJ 410JL som ikke har rullet mer enn 159.000 kroner – til 39.000 kroner. Kanskje ikke spesielt rimelig, alderen tatt i betraktning. Men på disse bilene er det langt viktigere hva slags tilstand de er i – enn hvor mange år de har blitt.

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Ny kalesje

"Kun kjørt på usaltede veier", høres veldig positivt ut. Bilen har ny EU-godkjenning og dessuten er ny kalesje på plass.

Ikke dumt det heller. Kalesjen er jo i praksis en slitedel den også, på en bil som denne.

Finne fram kassettene

En god del av Suzuki-Jeepene ble registrert som varebil og har derfor bare to seter. Det gjelder også dette eksemplaret.

De fleste ble gjort om til personbil og fikk bakseter etter noen år når avgiften var blitt mindre eller helt borte. Det har ikke skjedd med denne bilen, men det bør være en veldig kurant sak å få inn seter bak og omregistrere den til personbil på hvite skilter.

Og så er det bare å lete innerst på loftet etter noen kassetter med tidsriktig musikk, ta av kalesjen – og kjøre tilbake til 80-tallet!


LES OGSÅ: Hot på 80-tallet – i dag er det sjeldent