Har du sett denne før? Grand Vitara i tredørs utgave solgte litt i starten og på bruktmarkedet skal den være billig!
Har du sett denne før? Grand Vitara i tredørs utgave solgte litt i starten og på bruktmarkedet skal den være billig!

Suzuki Grand Vitara: Denne skal du være spesielt interessert for å kjøpe

Brooms bilekspert: - En temmelig ukurant bruktbil

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Har sett på ulike offroadere og SUVer en stund. En bil jeg ser er ganske rimelig er Suzuki Grand Vitara. Den siste typen, men i en utgave med bare tre dører. Kan nesten ikke huske at jeg så den omtalt noe særlig da den var nybil, men det er noen brukte til salgs og de virker billige. Er det lurt kjøp eller er det en spesiell grunn til at de er så rimelige?

Benny svarer:

Hei du! Jeg vil vel strengt tatt si at det er to grunner til at den er rimelig – nemlig de to bakdørene som "mangler"!

Dette er ganske riktig en sjelden fugl på bruktmarkedet. Det ble solgt noen eksemplarer i starten da denne Grand Vitaraen kom, men det er nok ikke snakk om veldig mange.

Har også full forståelse for at du ikke fikk med deg veldig mye om denne utgaven da siste Grand Vitara ble lansert (det begynner forresten å bli veldig lenge siden). Den havnet sterkt i skyggen av den langt mer kurante femdørs-utgaven, og jeg sliter litt med å se for meg hvem som egentlig kjøpte den ny.

Tidligere var det ganske vanlig at kompakt-SUV-ene kom i både tre- og femdørs utgaver. Suzuki holder altså på den tradisjonen.

LES OGSÅ: Range Rover-tøffingen får du også med tre dører

Ukurant bruktbil

Jeg tror prisforskjellen som nybil var på cirka 50.000 kroner. Men da fikk du altså en trangere og mye mer upraktisk bil. Jeg mener også å huske at tredørs-utgaven har et litt enklere 4x4-system og at Suzuki hadde spart litt der - om jeg ikke tar feil..

Jeg tok en liten titt på finn.no, og det er nok ikke heeelt tilfeldig at den første tredørs Grand Vitaraen jeg fant har flere bilder forfra først i annonsen, før de andre kommer. Prisen er heller ikke ille (90.000 kroner), men slik bør og skal det nok også være her!

Dette er rett og slett en temmelig ukurant bruktbil. Grand Vitara er i seg selv ganske primitiv og på mange områder et stykke bak de mest moderne konkurrentene. Da blir det ikke enklere å selge en modell med bare tre dører.

Lurt kjøp? Ja, kanskje på den måten at du sparer en god del penger i forhold til femdørs. Og hvis du bare trenger tre dører og ikke er så veldig opptatt av komfort, kan den absolutt duge. Men vær forberedt på at den neppe blir enkel å selge igjen når den dagen kommer.

Men i mellomtiden kan du jo kose deg med en morsom og litt annerledes bruktbil. Den er både kort og sikkert ganske lett og bør derfor duge greit i terrenget også.

Lykke til med bilkjøp.

LES OGSÅ: Så billig kan du få tøff stasjonsvogn med 4x4Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Denne kunne forandret bilhistorien

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: