Mitsubishi Outlander har vært med oss i mange år, og i flere generasjoner. Denne får du nå billig i bruktmarkedet!
Mitsubishi Outlander har vært med oss i mange år, og i flere generasjoner. Denne får du nå billig i bruktmarkedet!

SUV til 30.000 – da kan du få denne

Men er det et smart kjøp? 

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Mitt navn er Christer og jeg skal kjøpe min første bil. Drømmebilen hadde vært en Mitsubishi Outlander, 2007 modell eller en ASX. Men ser dessverre at dette er for dyrt for min pengebok.

Har lyst å kjøpe bil og betale den rett ut, uten å ha lån på den siden det er førstebilen min. Men dama mener på at jeg skal kjøpe bil til 60.000 +. Den må være sikker ettersom vi har et barn.  Kravet er en SUV som er gått helst under 200.000 km og pris - for min del opp til 30.000 kr.

Benny svarer: 

Hei Christer. Dette var sannelig litt av en utfordring. SUV til 30.000 kroner, som ikke skal ha gått superlangt… Da har vi ikke så veldig mye å velge mellom.

Jeg tenker også det er veldig viktig å kjøpe noe som ikke gir deg en masse utgifter med en gang. Da er det mye bedre å legge i mer penger når du kjøper!

Men jeg har tatt en titt ut i bruktmarkedet, og det finnes noen alternativer der ute.

Du kan faktisk få Mitsubishi Outlander ned mot denne prisen, men da snakker vi første generasjon. Det vil si at den fort er 12-15 år gammel. Bilene er generelt gode og langt i fra det verste man kan kjøpe om du skal ha SUV. Men alder og kjørelengde taler litt i mot.

Blant 15 år gamle biler er det også en del å velge mellom av to gamle travere, nemlig Subaru Forester og Nissan X-Trail. Det er to bra biler, det. Utfordringen er at de gjerne også har gått langt. Ofte svært langt, med dertil risiko for driftsforstyrrelser og påkost. 

To andre aktuelle er andre generasjon av både Toyota Rav4 og Honda CR-V. Igjen snakker vi om ganske voksne biler. Kilometerstanden varierer mye, men ofte er dette også  biler som blir kjørt ganske mye.Typisk til feriebruk , til hytta osv.

Topp 5: Dette er Norges mest populære SUV-er

Ærlig, men kjedelig

Mer risikable prosjekter finnes absolutt også, men de skal vi styre unna. Bare ett eksempel: Land Rover Freelander kan du velge og vrake i til denne prisen. Men det er mildt sagt skummelt.

Skal jeg være helt ærlig (og litt kjedelig), tror jeg at vil jeg anbefale deg to ting: Enten gå noe opp i pris, eller droppe planen om SUV. Det blir fort en bil som har gått veldig langt, og det blir en bil som kan gi deg mange problemer og påkostninger underveis.

Dette med sikkerhet er også et viktig poeng. Det skjedde ganske mye med bilene rundt 2000, men det er smart å tenke litt nyere enn dette også. Går du til 2005, har de fleste biler antiskrens (ESP) kollisjonssikkerheten er generelt også bra da.

Uansett: Når du kjøper rimelig bruktbil, er det ekstra viktig å sjekke godt før kjøp. En test hos NAF eller på bilverksted er sterkt å anbefale her. Klarer du å finne en bil med få eiere og god servicehistorikk, er det også en stor, stor fordel.

Ønsker deg lykke til med både bil og familie!

Les også: Så mye SUV får du for 100.000 kroner

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under