Audi Q3 og Mitsubishi ASX er sammenlignbare på mange måter   men ikke på pris.
Audi Q3 og Mitsubishi ASX er sammenlignbare på mange måter men ikke på pris.

SUV: Hvordan kan den ene koste 300.000 mer enn den andre?

Disse to er ganske like – men det er før du ser på prislappen.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. jeg er sikkert ikke den eneste som har lyst på Audi Q3 nå, har brukt mange timer i høst på å planlegge den perfekte Q3, men uansett hvordan jeg snur og vender på det blir den mye dyrere enn jeg hadde tenkt.

Planen er å ha den som bil nummer to og da er det vanskelig å forsvare prislappen jeg ender på. Har også sett på noen andre tilsvarende biler av samme type og i forhold til den bil som Mitsubishi ASX blir Q3 utrolig mye dyrere, ganske jevnt spekket opp blir faktisk Audien rundt 300.000 kroner dyrere! Det kan jeg nesten ikke skjønne at den kan være verdt. Gjør du?

Den nye folke-favoritten – les testen av ASX her:

Benny svarer:

Hei du! To veldig aktuelle, men også veldig forskjellige biler du vurderer der. Det blir litt som å sammenligne snørr og barter – begge henger under nesa, men der stopper også likhetene.

Disse bilene henvender seg til to helt forskjellige kundegrupper. ASX til de som er ute etter en enkel, billig bil med god framkommelighet der hvor kjøreegenskaper, materialkvalitet og status ikke betyr så veldig mye. ASX er også den minste av disse to, selv om forskjellene ikke er veeeldig store – så betyr fort noen centimeter her og der ganske mye i bil-verdenen.

Audi Q3 er heller ikke noen stor bil med sine 4,40 meter (+10 cm i forhold til ASX), men når det gjelder status, opplevd kvalitet, kjøreegenskaper, motorisering, standardutstyr og ikke minst muligheten til å velge (til dels steindyrt) ekstrautstyr, så blir forskjellene mildt sagt påtakelige.

Det er ikke dermed sagt at Q3 er en bedre bil enn ASX. For å sette det litt på spissen så kan man si at ASX-kunden spiser Grandiosa og går i Crocs, mens Q3-kunden går på Bølgen & Moi og gjerne går med designersko til 3000 kroner paret. Man kjøper seg på mange måter status. For noen er det veldig viktig, for andre fullstendig uinteressant.

Om det er verdt 300 000 kroner? Ja – for ganske mange, mens andre lar seg styre mer av fornuft enn av kjøpt status. Trøsten får være at uansett hvilken du velger, så gjør du ikke noe feil!

Nå er den i Norge – les testen av Q3 her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Er det SUV-ene eller eierne det er noe galt med?

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: