Supertalent stoppet av pengemangel

14-åring kan bli første nordmann i Formel 1 - men da trenger han mer penger!

Dennis2 copy (Foto: KSP Reportages, © KSP Reportages)
Dennis2 copy (Foto: KSP Reportages, © KSP Reportages)

- Det er selvfølgelig synd, men det koster å kjøre så mange løp, sier motorsportpappa Roy Espen Olsen.

- Selv om teamet koster befraktningen av gokarten og serviceteamet, koster det fort en 30 til 40.000 i fly- og hotellutgifter pluss leiebil for oss, fortsetter han.

14 år gamle Dennis Olsen fra Våler er sett på som kanskje det største motorsporttalentet i Norge siden Petter Solberg - og er den ekspertene mener har størst sjanse til å bli den første nordmannen i Formel 1.

Mangler cash

Unggutten har flere ganger i år vært utenlands og målt krefter i gokartsporten. Denne helgen ble det en femteplass i den fjerde runden i det tyske mesterskapet. Men, skåret i gleden etter fem helgers opptur, er at han i mangel av sponsorinntekter må stå over de to siste rundene i World Series Karting i USA og Egypt. Det er rett og slett ikke penger nok til å fortsette.

Ikke noe norsk fabrikksete i rally i 2011 - Loeb fortsetter et år til.

Topplassering internasjonalt

Så langt denne sesongen har Dennis bl. a. deltatt i NM her hjemme, kjørt kvalifisering til VM-finalen, kjørt alle løpene i World Series Karting og fire løp det tyske mesterskapet, de fem siste helgene med topplasseringer.

Til de fleste av disse løpene har Dennis ankommet banen dagen før, mens mange av konkurrentene har hatt muligheten til å teste banene i forkant, allikevel ligger han helt oppe på femteplass sammenlagt.

Klarer ikke skjule skuffelse

- Ja, jeg tror vi må legge opp en annen strategi, der vi kjører færre løp, men plukker ut de viktigste og bruker tid på å teste de banene, sier pappa Roy Espen.

- Men, vi jobber hardt videre og gir ikke opp. Og over tid så er det den som har jobbet hardest som kommer lengst, fortsetter han, men klarre ikke helt skjule skuffelsen ved at dette prosjektet skal settes på vent på grunn av penger.

Norsk supercomerback etter ryggbrudd!