Subaru XV: Over 300 nordmenn har kjøpt den – usett

Subarus nye kompakt-SUV skal bli tøff for konkurrentene.

Subaru XV har skapt rekordpågang blant kundene. Over 300 har kjøpt bilen   uten å ha kjørt den. De første kundene får bilen sin i slutten av januar.
Subaru XV har skapt rekordpågang blant kundene. Over 300 har kjøpt bilen uten å ha kjørt den. De første kundene får bilen sin i slutten av januar.

Aldri tidligere har pågangen vært større i forbindelse med lansering av en ny Subaru-modell. Bakgrunnen for den store pågangen er modellen med det korte navnet XV.

Dette er kort fortalt en kompakt SUV som plasserer seg i det stadig økende segmentet sammen med blant andre Mitsubishi ASX. Sistnevnte ble solgt i 4.194 eksemplarer i 2011. Nå skal Subaru jakte på de samme kundene.

Del med dine Facebook-venner

Subaru XV.
Subaru XV.

LES OGSÅ: Mitsubishi ASX: Den store bilkometen i 2011

Halvparten av Subaru-salget

Informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, jubler over mottakelsen den nye modellen har fått blant kundene.

– Ja, dette synes vi er imponerende. Vi snakker tross alt om en helt ny modell her, ikke facelift av en allerede velprøvd utgave. Så her kjøper folk usett. Vi har riktignok hatt fem biler som har kjørt Norge på kryss og tvers for å besøke våre forhandlere – men ingen av kundene har fått kjøre disse, forteller han.

Det forventes at 2.000 nordmenn vil kjøpe den ferske modellen i 2012 – og med det vil XV trolig stå for halvparten av det totale Subaru-salget i år.

150 hk

XV kommer med fire motoralternativer: 2.0-liter diesel med 109 eller 147 hk, 1,6-liter bensin med 114 hk eller 2,0-liter bensin med 150 hk.

– Det er litt tidlig å si hvilke motorer som blir mest populære, men vi forventer nok at bensinandelen blir noe større enn tidligere, sier Thrane.

Alle modellene kommer med Subarus firehjulstrekk, start/stopp-system og startprisen er på 300.000 kroner.

– For 400.000 kroner får du større motor og alt utstyr, legger Thrane til.

LES OGSÅ: Hyundai ix35: Dette kan bli den nye folke-SUV-en

Høy bakkeklaring – lavt tyngdepunkt

Informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, gleder seg over responsen på den nye kompakt-SUV-en XV. (Foto: Fred Magne Skillebaek)
Informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane, gleder seg over responsen på den nye kompakt-SUV-en XV. (Foto: Fred Magne Skillebaek)

De som allerede har bestilt, kan vente seg ny bil allerede i slutten av januar/begynnelsen av februar.

– Men potensielle kunder som ønsker å få en bil før sommeren gjør lurt i å ta kontakt med forhandleren nå – for det har jo blitt kø allerede.

Thrane mener at to av de beste argumentene for XV utover pris er bakkeklaringen på 22 cm og at bilen får lavt tyngdepunkt takket være boksermotoren.

Bagasjerommet er for øvrig på ikke veldig imponerende 380 liter med baksetene oppe og 1.270 liter om disse legges ned.

Subaru hever standarden på interiøret med XV -med blant annet mykt skinn i såveld dashbord som dørtrekk.
Subaru hever standarden på interiøret med XV -med blant annet mykt skinn i såveld dashbord som dørtrekk.

LES OGSÅ: SUV til under 100.000 kroner