Subaru XV: Denne SUV-en kan bli en Norges-favoritt

Forventer at dette blir Subarus nye volumselger.

Her er de rykende ferske bildene av den nye folke SUV en til Subaru. Startprisen blir under 300.000 kroner. (Foto: hayama)
Her er de rykende ferske bildene av den nye folke SUV en til Subaru. Startprisen blir under 300.000 kroner. (Foto: hayama)

Den norske Subaru-organisasjonen har klokkertro på at nye XV vil gi merket et skikkelig oppsving, og har priset den agressivt. Billigste utgave, 1,6 i Comfort med manuell femtrinns girkasse, starter såvidt under 300.000 kroner - eller på 299.900 kroner, for å være nøyaktig.

- Vi har store forventninger til XV, og tror den vil dominere Subaru-salget i 2012, bekrefter informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge.

Hever standarden på interiøret

Det skal heller ikke være noen ribbet modell som er tatt frem for å oppnå den lave startprisen. Nye XV skal for eksempel ha mykt skinn i såvel dashboard som dørtrekk, noe som er nytt hos Subaru, opplyses det i pressemeldingen fra importøren.

Les også: Ligner på konseptbilen fra Geneve

XV får nye boxermotorer og Subarus tradisjonelle firehjulstrekk som standard. Start/stopp-funksjon er også standard på alle bensinmodellene, og skal trenge kun 0,2 sekunder på å være klar til dyst. Dette bidrar selvsagt til gode utslippstall, og den nye 2-litersmotoren slipper kun ut 153 gram med firehjulstrekk, sammenlignet med 189 gram for hovedkonkurrent Qashqai i tohjulsdrevet versjon.

Dette blir en tøff konkurrent i kompakt-SUV-klassen. (Foto: hayama)
Dette blir en tøff konkurrent i kompakt-SUV-klassen. (Foto: hayama)

Kommer i januar

De første bilene kommer til Norge i januar 2012, men det åpnes for bestilling umiddelbart etter at bilen nå er avduket på utstillingen i Frankfurt.

Del med Facebook-vennene dine!

Prisene på de øvrige modellene beveger seg når det gjelder bensinmodellene via 1,6 med automatgir til 334.900 kroner og opp til toppmodellen med 2-liter og automat til 404.900 kroner, mens diesel i forskjellige utstyrsversjoner koster fra 314.900 til 399.900 kroner. Kun én dieselmotor er tilgjengelig, en 2-liter, og mange vil bli skuffet over at automatgir ikke kan leveres til denne.

Les også: Denne Subaruen ser du ikke ofte i Norge