Flere bilmerker har de siste ukene valgt å tilbakekalle mange tusen biler, på grunn av en feil med airbagsystemet. Sist ut i rekken er Subaru. Illustrasjonsfoto
Flere bilmerker har de siste ukene valgt å tilbakekalle mange tusen biler, på grunn av en feil med airbagsystemet. Sist ut i rekken er Subaru. Illustrasjonsfoto

Subaru tilbakekaller biler i Norge

Mer problemer med airbager.

Den siste tiden har det vært flere tilbakekallinger i bilbransjen. Nissan, Toyota og Honda gikk for bare kort tid siden ut og kalte tilbake tusenvis av biler her i Norge, grunnet problemer med airbagene.

Det er en japansk underleverandør, Takata, som lager airbagene og leverer til flere merker.

Og nå har også Subaru valgt å kalle tilbake de berørte modellene sine. I Norge vil det si at 1.045 eiere av modellene Impreza og Impreza WRX fra perioden 2004-2007, blir bedt om å levere bilen inn til nærmeste Subaru-forhandler.

Les også: Tilbakekaller flere tusen biler i Norge

Airbag på passasjersiden

– Vi i Subaru Norge ønsker ikke å gå på akkord med sikkerheten, og tilbakekaller derfor modellene som kan ha en feil på kollisjonsputen på passasjersiden. Subaru fabrikken/FHI har gjennomført flere undersøkelser på Takata-produserte kollisjonsputer over hele verden. På deler som er samlet inn i det japanske markedet er det en risiko for at fuktighet trenger inn i mekanismen over tid. Dette kan føre til at kollisjonsputen ikke utløses på den måten som er normalt. Vi har ingen informasjon om at det har vært noen feil på kollisjonsputer i Norge så langt, sier informasjonsdirektør Stian Thrane.

Les også: Honda kaller tilbake millioner av biler