Subaru Outback: Røff firehjulstrekker med god plass - sjekk denne!

Volvo, Skoda - eller kanskje en Subaru? Les hva Brooms bilekspert mener.

2010, Subaru Outback. Illustrasjonsbilde
2010, Subaru Outback. Illustrasjonsbilde

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Vi ser etter en stor bil med mye plass og firehjulstrekk. I tillegg er det en fordel med en bil som tåler vinter på fjellveier. Hva tror du om Skoda Superb Alldrive som kommer nå? Eller er det verdt 120.000 ekstra for å få en Volvo XC70? Har du evt. andre alternativer å foreslå for oss?

Benny svarer:

Heisann!

Morsomt og utfordrende spørsmål fra deg. Ikke ofte at disse kriteriene ligger til grunn for et bilvalg.

Både Superb og XC70 er gode og romslige biler, men Skoda har den største plassen av disse to. XC70 har den fordelen at den er litt høyere – noe som faktisk kan bety litt på fjellveier om vinteren. Begge bilene har forholdsvis gode firehjulstrekk systemer og generelt god kvalitet.

Om Volvo-en er verdt 120 000 kroner ekstra finnes det nok ikke noe fasitsvar på. Det kommer helt an på øyet som ser. I den grad det er bare det praktiske og plassen som avgjør så er det vanskelig å forsvare de ekstra pengene. Men om status, image og til dels opplevd kvalitet (tenker spesielt på seter, dashbord etc) betyr mye - så scorer Volvoen høyere der.

Tåler en trøkk

Et annet alternativ som jeg synes du bør vurdere – og som på sett og vis plasserer seg mellom de to omtalte – er Subaru Legacy eller Outback. Veldig gode biler med god plass og veldig bra firehjulstrekk-system, dessuten helt super driftsikkerhet.

Kjører du mye i skikkelig tøft vær, og på veldig dårlig føre, så kan jo en SUV som Mitsubishi Pajero eller Toyota Land Cruiser være gode alternativer. Tøffe og romslige biler som virkelig tåler en trøkk og da skal det også MYE til at du ikke kommer fram!

Ønsker deg lykke til med bilvalget!

Les også: Vår test av Subaru Outback her


Del med facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer - skriv inn i kommetarfeltet under: