Outback  97, forfra
Outback 97, forfra

Subaru Outback: Denne bilen startet en helt ny biltrend

Nå følger alle de andre etter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Kompisen min påstår at det var Volvo XC70, eller Cross Country som den vel het da, som var første av stasjonsvognene med mer bakkeklaring og styling. Jeg mener Subaru Outback var før den igjen. Vet du svaret på det? Synes nesten det er litt drøyt at en etternøler som VW Passat Alltrack får så mye oppmerksomhet som den gjør. Den bilen er jo egentlig veldig sent ute.

Benny svarer:

Heisann! Du har rett i at Passat er litt sent ute her. Og nei, det var ikke Volvo som var først ute. Ikke Audi Allroad heller, men Subaru Outback.

Les mer om VW Passat Alltrack her:

Å påstå at noen var først med noe er forresten veldig skummelt. Det viser seg nesten bestandig å være feil ... Men jeg våger meg likevel på påstanden om at Subaru Outback var – om ikke den aller første - så i alle fall den som startet det som skulle bli en trend, nemlig crossovere. Det var den bilen som på alvor fikk snøballen til å begynne å rulle. Første Subaru Outback kom allerede i 1995.

Dette var biler for dem som syntes at for eksempel Mercedes Geländevagen eller Mitsubishi Pajero ble litt for mye terrengbil og litt for ukomfortabelt. Og som samtidig følte at en vanlig stasjonsvogn hadde for mange begrensninger på framkommelighet.

Subaru Outback bygger på Legacy. Den har jo firehjulstrekk som standard, så forvandlingen var i utgangspunktet ganske enkel her.

Del med Facebook-vennene dine

Crossover-bilene – enten de nå heter Alltrack, Allroad, Scout eller XC et eller annet – er som skapt for oss brunostspisende og turgående nordmenn, vi som på død og liv må opp den siste kneika og opp på den siste snøskavelen for å ta sesongens siste skitur. For oss som liker laftede tømmerhytter, setervoller og har en veistandard som ikke engang indre Mongolia misunner oss.

Jeg tipper dessuten også at Passaten, til tross for at den kommer lovlig sent, blir en hit!

Les også: VW overrasker med en ny SUV:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: