Subaru Impreza: - Hvordan får jeg tøff bil uten å ødelegge noe?

Roger vil helst ikke borre hull i bilen sin, men spoiler vil han ha...

Du må nok bore hull om du skal montere bakspoiler.
Du må nok bore hull om du skal montere bakspoiler.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallois Benny. Jeg er fornøyd eier av en Subaru Impreza sedan, herlig vinterbil og kul å kjøre selv om den «bare» har vanlig motor. Nå har jeg lyst til å gjøre den litt tøffere og sette på spoiler bak, er litt redd for om det kan ødelegge noe.

Regner med at jeg må bore hull i bagasjelokket for å feste denne og det har jeg ikke så lyst til. Da blir det vel fort rust og styggedom der? Hva er ditt råd? Håper du ikke bare sier at jeg bør glemme det, for det vil jeg ikke! Hilsen Roger.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hallo Roger!

Her må du nok bestemme deg for om du skal velge pest eller kolera. Jeg skjønner at du vil ha spoiler på bilen din, men da må du nok også bore de hullene som skal til.

I alle fall om du skal ha den typen som mange velger å montere på disse bilene – nemlig den litt store.

Tror ikke hverken lim eller langt mindre dobbeltsidig tape vil duge her. Tenk deg bare luftpresset som blir på denne når du får litt fart på vogna. Litt av – i alle fall det opprinnelige – poenget her er jo å øke marktrykket på bilen, selv om jeg kanskje mistenker deg for at det visuelle betyr vel så mye?

Altså: Du må bore hull. Du har helt klart rett i at det kan komme rust og elendighet her på sikt. Det er derfor viktig at du prøver å gjøre dette litt skikkelig. Jeg anbefaler deg å grunne og lakkere hullene du må lage (kan gjøres med liten pensel). Bruk gjerne litt tettemasse, karosserilim eller kitt også, slik at du i størst mulig grad stenger vann og fuktighet ute – da tror jeg du kan være rimelig sikker på at monteringen skal gå bra med hensyn til rust.

Illustrasjonen viser montering av takspoiler. Også denne må
  skrus fast.
Illustrasjonen viser montering av takspoiler. Også denne må skrus fast.

Ofte må man montere andre, stivere fjærer eller andre gassdempere til bagasjelokket også – slik at dette står oppe selv med en stor og tung spoiler bakerst – slik at du slipper å få det i hodet hver gang du åpner det ...

Skulle du ombestemme deg og plukke spoileren av igjen, så er hullene der – enten du liker det eller ei. Disse kan så klart sveises igjen, men det er litt omfattende og innbefatter da også lakkering av bagasjelokket.

Du MÅ altså bli helt enig med deg selv før du går i gang med dette!

Sjekk Brooms egen styling/tuning-seksjon - her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: