Subaru Forester har vært en stor suksess i Norge. Nå kommer den i helt ny utgave.
Subaru Forester har vært en stor suksess i Norge. Nå kommer den i helt ny utgave.

Subaru Forester 2013: Norsk folkefavoritt blir ny

Men du får ikke kjøpe den riktig ennå.

Det norske folk har virkelig trykket Subaru Forester til sitt bryst. Den litt høyreiste romslige crossoveren med firehjulstrekk passer tydeligvis både norsk folkesjel, norsk vær og norsk veistandard som hånd i hanske. God driftssikkerhet gjør heller ikke saken dårligere.

Subaru Forester kommer alltid høyt i tester og på statistikker over biler vi nordmenn er fornøyde med. Noe som igjen bidrar til å holde bruktbilprisene oppe.

16 år med suksess

Første gang vi hilste på denne bilen som egentlig plasserer seg midt mellom en SUV og en vanlig stasjonsvogn, var i 1997.

Nå, 16 år senere, er det klart for fjerde generasjon. De første offentlige bildene er ute. Bilen har verdenspremiere på bilutstillingen i Japan den 13. november. Men allerede for en stund siden lekket første bilder ut, fra en japansk brosjyre. Se mer her:

Subaru Outback: Denne bilen startet en helt ny biltrend

Følger tradisjonene

Subaru fraviker ikke sitt varemerke med boksermotorer. Etter alt å dømme får vi to bensinalternativer og en som går på diesel. Motorene er gamle kjenninger, men fintunet og oppgradert med tanke på lavere forbruk.

Selvfølgelig har den også et av de andre typiske varemerkene til Subaru – nemlig den symmetriske drivlinjen med permanent firehjulstrekk. Nå i forbedret utgave ifølge ryktene. Den skal nå være enda bedre, samtidig som den bidrar til å senke drivstofforbruket.

Les vår test av Subaru XV her:

Litt større

Bilen har vokst 3,5 centimeter i lengden, 1 centimeter i bredden og har blitt 3 centimeter høyere. Akselavstanden har også økt med 3 centimeter. Vi snakker altså om en større og romsligere utgave.

Linjene kjenner vi igjen som Forester-typiske, men særlig fronten har designelementer hentet fra en annen suksessmodell – XV. Subaru lover også at den nye Foresteren skal ha økt kvalitetsfølelse på interiøret og at den kan trekke tyngre tilhenger enn tidligere.

Bilen kommer til Norge utpå nyåret en gang.

Les også: Dette er firehjulstrekkerne som er like morsomme hele året