Klarer du å gjette hvilken produsent som står bak disse skissene av en kommende sportscoupé? Foto: ....nei, du må gjette selv...
Klarer du å gjette hvilken produsent som står bak disse skissene av en kommende sportscoupé? Foto: ....nei, du må gjette selv...

Subaru Coupe: Gjett hvem som skal lage denne

Hint: Se på motoren, så reduserer du antall alternativer betraktelig.

Bildet er en "teaser" som er sendt ut i forkant av Frankfurt-utstillingen, og bortsett fra fargene ser det ut til å være det samme bildet som var i omløp i forbindelse med Geneve-utstillingen i mars i år også.

Men det er det nok ikke. Ikke helt, i hvertfall.

Ifølge det offisielle Subaru-teaser-nettstedet, som man har opprettet forut for utstillingen, har man nemlig gjort noen "refining touches" på BRZ teknologi-konseptet siden Geneve. Hva de går på sies det ikke noe om, men det lokkes forsiktig med nye avsløringer og visning av nye detaljer i Frankfurt.

Holder kortene tett til brystet

"BRZ Prologue" viser i klartekst grunnlaget for Subarus kommende sportscoupé, og introduksjonstakten skulle i det minste borge for at man tar seg tid til å teste ut detaljene skikkelig før man bestemmer seg. Men siden det har vært snakket om introduksjon på markedet allerede tidlig i 2012, går de største optimistene ut fra at Subaru nå endelig vil presentere en komplett bil.

Les også: Eiriks Karmann Ghia er en klassisk boxer-coupé

Det vil i så fall overraske. Den endelige produksjonsversjonen vil trolig uansett ikke debutere før på hjemmebane i Tokyo senere i høst.

Det vi vet om bilen fra tidligere er altså at det blir en frontmotorisert og bakhjulsdrevet sportscoupé, det siste oppsiktsvekkende nok med tanke på Subarus sterke image-messige tilknytning til firehjulstrekk.

Takket være manglende drivverk foran skal bokser-fireren med toliters volum komme enda nærmere bakken enn i en tradisjonell Subaru, og dermed få enda lavere tyngdepunkt.

Celica-arvtageren Toyota FT-86 har allerede vært vist i flere konseptversjoner, her er nummer 2. Den skal dele chassis og drivverk med Subarus hittil svært hemmelige BRZ.
Celica-arvtageren Toyota FT-86 har allerede vært vist i flere konseptversjoner, her er nummer 2. Den skal dele chassis og drivverk med Subarus hittil svært hemmelige BRZ.

Bilen er utviklet i samarbeid med Toyota, og skal også dele grunnarkitekturen med deres kommende Celica-arvtager, som så langt ser ut til å leve meget vel med kodenavnet FT-86.

Samme plattform - forskjellig PR-strategi

Den har det allerede vært vist flere konseptversjoner av, og de to samarbeidende produsentene har dermed valgt ganske forskjellige PR-strategier.

Del med Facebook-vennene dine!

Uansett, om detaljene er svært så vage foreløpig er det mye som taler for at vi vil vite langt mer om den kommende Subaruen - og Toyotaen - så fort dørene åpnes til utstillingen i Frankfurt. Og det er ingen tvil om at dette blir en meget spennende modell når den er klar for veien litt senere i høst.

Les også: Tør jeg kjøpe en Forester Turbo med høy km-stand?