Stridsvogn for hele familien

Bennys valg: Brukt Toyota Landcruiser til 200 000,-

DSC_0271 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0271 (Foto: Marius Christensen)

Her er bilen Benny valgte etter at han fikk utfordringen fra Jan Erik på Broom Live: Finn den perfekte bilen for deg og din familie - til maks 200 000 kroner!

Landcruiser har siden den kom på markedet i 1953, og var til å begynne med et rent nyttekjøretøy. Den har siden den spede starten blitt verdens mest solgte SUV.

I 1996 kom en ny, litt mindre og lettere utgave, som internt ble kalt 90-serien. Som stasjonsvogn ble denne fort en populær upper-class SUV for alle som var møkkalei at Range Roveren sto på verksted. Dog hadde den ikke samme status, men den gikk i alle fall...


DSC_0272 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0272 (Foto: Marius Christensen)


Du kunne også få den i svært velutstyrt. Og det er så klart den jeg har falt for. Her er det både skinninteriør, automatgir og aircondition.

For å se hele annonsen klikk her:

Mange var også syvsetere, men min har bare fem. Greit nok – større bagasjeplass kommer alltid godt med, selv om utgaven med syv er mer etterspurt.

Dette var også den første med uavhengig hjuloppheng – noe som hadde stor betydning for kjøreegenskapene. Apropos kjøreegenskaper så må men jo bare krype til korset og innrømme at det har skjedd litt på tretten år. De færreste velger denne for at den er god å kjøre. Men du kommer fram med den. Du skal fortsatt slite litt for å finne en som holder følge med denne i terrenget.3145125 (Foto: Marius Christensen)
3145125 (Foto: Marius Christensen)


Les vår bruktbil-test av Landcruiser her:

- Men Benny, mange forbinder deg med sportsbiler og kanskje spesielt Porsche. Og er står du med en terrengbil?

- Porscha står jo allerede i garasjen, og jeg har jo ikke bruk for to – får jo knapt nok brukt den jeg har. I tillegg har jeg en Audi med dieselmotor. God bil, men jeg falt for fristelsen til å sette på sportsunderstell og altfor store hjul, så framkommeligheten til denne er på Porsche-nivå. Ubrukelig hvis det ikke er asfalt.

- I tillegg har kjæresten min, Jorunn, en Volvo V50, en praktisk, miljøvennlig og grei bil på alle måter – til lettere hverdagstransport. Så jeg tenker at Audien må vike plassen.

- Jeg har rett og slett savnet en litt ”rufsete” stasjonsvogn med god framkommelighet. Vi er en ganske så aktiv familie på fritiden, så slalåmski, fjellski, fiskestenger, telt, soveposer og sykler fraktes ofte på dårlig vei. Så Porsche og senket Audi er mildt sagt skivebom på behovet.

- Så - altså en familie-tanks til å fylle gapet mellom Volvo V50 og Porsche 911?

- Jepp, det er akkurat det som er meningen!


Les mer om brukte Toyota i vår store bruktbil-guide:


DSC_0285 (Foto: Marius Christensen)
DSC_0285 (Foto: Marius Christensen)