Strammere og lekrere Audi A3

Audi drar til skikkelig med neste A3. Målsetningen er klar: Lage klassens lekreste bil!

Audi A3 2011 (Foto: Scoopy)
Audi A3 2011 (Foto: Scoopy)

Foreløpig har det lekket ut få spionbilder av neste generasjon Audi A3, men denne data-illustrasjonen viser at Audi nå strammer design-skruen enda ett hakk! Sportback-versjonen av A3 blir rett og slett griselekker - og mange hakk mer sporty enn dagens utgave.

Etter å ha innført den digre Audi-grillen i hele modellutvalget sitt, begynner Audi nå å endre forsiktig på designet. Både grill og lykter bærer bud om strammere linjer. Den høye hoftelinja er også utpreget sporty. Glassarealet er mindre enn på dagens modell, det går selvfølgelig ut over utsynet fra baksetet.

Audi skal rulle ut en rekke modeller av denne A3-generasjonen. Tredørs-utgaven blir mye dristigere designet enn dagens modell og skal tiltrekke seg de som ønsker en småbil som skiller seg fra mengden. Det kommer også en firedørs-sedan som skal gå inn midt mellom BMW 1- og 3-serie. Dagens A4 sedan har nesten vokst seg opp i storbilklassen, derfor mener Audi at det er plass til en A3 sedan også.

Det ryktes dessuten at det kommer en A3 Plus - en lekker firedørs coupe inspirert av Mercedes CLS og Passat CC. Og så blir det en helt ny cabriolet. Den første A3 cabriolet har ikke blitt den suksessen fabrikken hadde håpet på. Designet har fått mye kritikk - det kommer Audi til å svare på!

Dagens A3 kom på markedet helt tilbake i 2003. Facelifter og finpussing underveis har gjort den konkurransedyktig opp gjennom årene, men i 2011 er det på høy tid med en helt ny modell. Det er grunn til å regne med at Audi kommer med spesialmodeller og rause utstyrspakker mot slutten av levetiden.

Les om Audi A3 i Brooms nybil-base - her!

Audi A3 2011 (Foto: Scoopy)
Audi A3 2011 (Foto: Scoopy)