Eiere av en av Norges mest solgte biler kan miste styringen.
Nå tar importøren affære. Illustrasjonsbilde.
Eiere av en av Norges mest solgte biler kan miste styringen. Nå tar importøren affære. Illustrasjonsbilde.

Storselger kalles tilbake – kan miste styringen

En av Norges mest solgte biler i fjor kan ha alvorlig feil med styringen.  

Elbilen Nissan Leaf har hatt et eventyrlig salg her hjemme. Både i fjor og året før var den blant landets aller mest solgte modeller.

Dette er på mange måter bilen som sørget for elbil-gjennombruddet – den første elbilen som også var en fullverdig bil.

Den har plass på høyde med konkurrentene i Golf-klassen, høyt sikkerhetsnivå og kjøreegenskaper som gjør at bilen duger fint både til bykjøring og pendling på motorvei.

I elbillandet Norge nyter også Leaf godt av en rekke særfordeler, som naturligvis har vært en stor katalysator for suksessen.

Lyst på brukt Leaf - dette må du vite

Kan ha alvorlig feil på styringen

Nå har det imidlertid vist seg at modellen kan ha en alvorlig feil på styringen og at denne rett og slett kan svikte helt.

Derfor tar den norske Nissan-importøren affære. I disse dager dumper det ned et brev i postkassene til eierne av de berørte bilene hvor det blant annet står:

- Det er forventet at ytterst få av bilene, det er snakk om promille, som vi forventer vil være berørt.
- Det er forventet at ytterst få av bilene, det er snakk om promille, som vi forventer vil være berørt.

"Vår kvalitetssikring har oppdaget et problem med sammensetingen av rattakselen. Selv om sammensetningen er nok til at styringen fungerer normalt, så kan kreftene på akselen (spesielt ved manøvrering i lav hastighet) etter hvert føre til at akselen løsner. Dette vil føre til manglende mulighet til å styre bilen".

Mange biler tilbakekalles

De ber også om at de berørte eierne tar kontakt med en forhandler for å utføre en kontroll som skal løse problemet. Både arbeide og deler er gratis for de berørte eierne.

- Det stemmer at vi har en tilbakekalling på Nissan Leaf for noen eiere. Vi har ikke eksakt oversikt over antall berørte biler, men det er en relativt stor andel som vil kalles inn for sjekk, forteller Marina Maneas Bakkum, som er informasjonssjef hos den norske importøren. 

- Det er forventet at ytterst få av bilene, det er snakk om promille, som vi forventer vil være berørte og måtte gjøres noe med.

Bruktimport Nissan Leaf: Mangler viktig vinter-utstyr

Vil være helt sikre

- Men siden det er viktig for oss å være 100 prosent sikre på at våre biler er av høy kvalitet og at kundene våre skal være trygge på det, ønsker vi å kalle inn en stor andel biler, sier hun videre. 

Det er chassisnummeret som avgjøre hvem som kalles inn. Alle kunder har fått brev med beskjed om at de skal ta kontakt med sine lokale forhandler, og forhandlerne vil prioriterer dette og få bilene inn for sjekk så fort som mulig.

Nissan Norge tar også ansvar for de bruktimporterte bilene og har fått navn og adresser til disse kundene fra Statens veivesen, slik at de også blir informert.

- Kampanjen har startet og mange har allerede blitt sjekket og friskmeldt, avslutter Maneas Bakkum. 

Les vår test av Nissan Leaf her: