Bruktbiltest: Skoda Superb

Storselger for få år siden – sjekk hva den koster nå

Har én detalj den kun deler med Rolls-Royce.

Skoda er kjent som et bilmerke som gir deg mye bil for pengene. Ikke bare det – de reklamerer også med at de byr på mange smarte løsninger.

Om dette faktisk stemmer, ja det skal vi finne ut av i denne ukens bruktbiltest. Her går vi nemlig den store familiebilen Superb litt nærmere etter i sømmene. Nærmere bestemt tredje generasjon av storbilen som kom i 2015, og som fortsatt er på markedet den dag i dag. En helt ny Superb stasjonsvogn får du fra 534.000 kroner.

Superb stasjonsvogn solgte svært godt for bare noen få år siden. Det gjør at utvalget av bruktbiler er veldig bra. Nesten 600 slike biler er til salgs i Norge nå.

PLASSMESTER: Slik ser Skoda Superb ut innvendig. Plassen er svært god.
PLASSMESTER: Slik ser Skoda Superb ut innvendig. Plassen er svært god.

Fra 100.000 kroner

Prisene for en, B8, som tredje generasjon kalles, starter på rett over 100.000 kroner. Det er mye bil for pengene, selv om du absolutt ikke får de fineste og best utstyrte eksemplarene med lav kilometerstand og firehjulsdrift til den prisen.

Dobler du til 200.000 kroner, får du en 2017-modell som har gått rudnt 75.000 kilometer, dog uten stor motor og firehjulsdrift, men greit utstyrt.

For 650.000 kroner får man en ett år gammel bil med firehjulsdrift, stor motor og massevis av utstyr og som har gått bare 6.000-7.000 kilometer.

Prisspennet er med andre ord stort. Det samme er utstyrsnivå og tilstand på bilene. Derfor er det viktig å være klar over hva man skal se etter.

Les også: Sjekk også ut denne familiebilen på bruktmarkedet

Video: Se bruktbiltest av Skoda Superb under