Store familiebiler - til minipris

Her får du virkelig mye bil for lite penger.

Skal du ha virkelig mye plass   til en billig penge? Da er dette tre biler det kan være smart å se nærmere på. Fra venstre Renault Espace, Honda Shuttle og Mazda MPV.
Skal du ha virkelig mye plass til en billig penge? Da er dette tre biler det kan være smart å se nærmere på. Fra venstre Renault Espace, Honda Shuttle og Mazda MPV.

Trenger du mer plass enn du finner i en vanlig stasjonsvogn?

Da er løsningen gjerne stor flerbruksbil. Biler der du kan ha med inntil seks passasjerer i tillegg til deg selv- eller slå ned seter for å prioritere mest mulig bagasjeplass.


Største målgruppen

Nye er disse bilene uoppnåelige for de fleste barnefamilier som har mer enn nok annet å bruke pengene på. Og det er nettopp barnefamiliene som er den største målgruppen.

Enten det er dine, mine eller våre barn - eller kombinasjonen av disse. Da trengs det plass og gjerne også litt ekstra fleksibilitet, slik at man for eksempel kan ta med venner på stranden eller til fotballtrening.

Tenke utradisjonelt

Hva gjør du så hvis du trenger en slik bil, men ikke er i nærheten av å ha råd til å kjøpe den ny? Da er regel nummer én å tenke litt utradisjonelt og se etter biler som ikke alle andre ønsker seg.

Vi har tatt utgangspunkt i det, og gått på jakt i bruktmarkedet etter flerbruksbil til skikkelig minipris.

Brukt flerbruksbil: Her er tre du bør være skeptisk til


1997 Honda Shuttle 2,2i. 220.000, pris kr. 39.000.


Dette er i skrivende stund det eneste eksemplaret av Honda Shuttle til salgs i Norge. Faksmilie fra finn.no.
Dette er i skrivende stund det eneste eksemplaret av Honda Shuttle til salgs i Norge. Faksmilie fra finn.no.


Klikk her for å se annonsen på bilen

Honda Shuttle har i mange år vært en storselger på det amerikanske markedet, der de gjerne er familiens bil nummer to eller tre. Her hjemme i Norge er den en langt mer sjelden fugl, dette eksemplaret er faktisk det eneste som ligger ute til salgs akkurat nå.

Her får du en stor og ganske moderne sjuseter, med en utmerket 2,2-liters bensinmotor på 150 hestekrefter og automat. Den har dessuten aircondition, noe som absolutt ikke var vanlig på alle biler tilbake i 1997. Den har også bra med utstyr for øvrig.


Spesiell bakgrunn

Dette eksemplaret har en litt spesiell bakgrunn. Selger kan fortelle at bilen har stått urørt i nesten tre år, etter at den fikk en trøkk i baken. Nå skal den være reparert og ser bra ut - det er bare ett lite problem til...

Den har nemlig stått lagret på en bondegård i ett års tid, og det kan man lukte inne i bilen. Til tross for en runde hos et bilpleiefirma, skal lukten fortsatt være der. Så er du var for odører som har med gårdsbruk å gjøre, er dette kanskje ikke bilen for deg ...


LES OGSÅ: Sjuseter til 50.000 - sjekk denne!


1997 Renault Espace, 292.000 km. Pris kr. 12.000.


Dette er stor familiebil for lite penger! Faksimile fra autodb.no.
Dette er stor familiebil for lite penger! Faksimile fra autodb.no.


Klikk her for å se annonsen på bilen


Renault Espace er en av bilene som virkelig gir mye for pengene. Det har å gjøre med at Espace aldri har fått særlig fotfeste på det norske markedet og dermed også lever et svært anonymt liv på bruktmarkedet.

Tildels store kvalitetsproblemer hjelper heller ikke på saken. Dette kan være et skikkelig risikokjøp, men til gjengjeld koster de ikke stort heller.

Mye påkost

Det sier vel sitt at det er vinter på bildene av denne 1997-modellen som blir din for bare 12.000 kroner.

"God teknisk stand, ingen rust", lover selgeren fra Geithus. Bilen er også EU-godkjent til 2015, det er godt å ha med seg.

Bilen har hatt en god del påkost i år, her er det nye bremsesko, nye bremseklosser foran og bak pluss nye fjærer og støtdempere bak.

Skal kjøpe buss!

Alt dette og prisen til tross: Kjøperne står tydeligvis ikke i kø allikevel for å kjøpe franskmannen.

Det kan forresten virke som stor sjuseter ikke er stort nok for selgeren. Han opplyser nemlig at Espacen selges fordi han skal kjøpe en buss!


Espace er en av bruktbilene fra helvete - les mer her:


2002 Mazda MPV. 230.000 km, pris kr. 44.664


Mazdas store flerbruksbil er relativt sjelden i Norge - her kan du gjøre gode kjøp. Faksimile fra finn.no.
Mazdas store flerbruksbil er relativt sjelden i Norge - her kan du gjøre gode kjøp. Faksimile fra finn.no.


Klikk her for å se annonsen på bilen

Mazda brukte ikke spesielt mye tid på å finne på et navn til sin flerbruker. De lånte like godt forkortelsen til hele bilklassen på engelsk, nemlig MPV.

Det står for Multi Purpose Vehicle, og akkurat som Hondaen over har MPV i mange år hatt et ganske godt tak på amerikanske bilkjøpere.

Smart og anvendelig

Under et veldig traust - men funksjonelt - design, skjuler det seg en smart og anvendelig familiebil.

Fleksibilitet og seteløsninger er noen hakk bak de nyere og mer moderne konkurrentene, men til gjengjeld slipper du på dette eksemplaret altså unna med under 50.000 kroner i innkjøp.

Knust speil

2002-modellen har gått 230.000 kilometer på de 11 årene som har gått siden den rullet ut fra fabrikken.

"Kjekk og grei bruksbil", mener selger fra Frekhaug, som legger til at et speil er knust og at det er rust på begge hjulbuer bak. Det må man gjerne regne med på en såpass gammel bil. kvaliteten bør ellers være bra, vi har imidlertid hørt om litt ventetid og problemer med å få tak i enkelte deler til denne bilen, i og med at det er ganske sjeldne saker her hjemme.


LES OGSÅ: DIsse familiene er mest fornøyd med bilene sine