Stor familiebil trenger ikke koste mye

Det gjelder bare å tenke litt utradisjonelt. Se hva vi fant:

Xsara Picasso er slett ikke noe dumt sted å være   og prisene på bruktmarkedet er svært hyggelige.
Xsara Picasso er slett ikke noe dumt sted å være og prisene på bruktmarkedet er svært hyggelige.

Stort plassbehov henger ofte ikke sammen med mye penger. Det er de færreste småbarnsfamiliene som har råd til å kjøpe helt ny flerbruksbil. Til det er det altfor mye annet som må prioriteres først.

Derfor bærer det for mange av oss ut på bruktmarkedet. Vi har sett nærmere på hvor billig det er mulig å få en stor og praktisk familiebil. Her er tre eksempler:

1998 Opel Sintra 2,2. Pris: 49,000,-

annonse-opel-sintra (Foto: Faksimile fra www.finn.no)
annonse-opel-sintra (Foto: Faksimile fra www.finn.no)

Klikk her for å se hele annonsen på bilen

Opels geniale seteløsning til Zafira har ført til at mange har glemt Sintra. Dette er den “amerikanske storebroren”, som i tillegg til å ha sju seter også er utstyrt med praktiske skyvedører. Bilen ble bygget i USA av GM og deler plattform med Chevrolet Venture og Pontiac Montana.

Motoren på 2,2 liter yter 141hk og 202 nm i dreiemoment. Dette gir en toppfart på 181 km/t, 0–100 på 12,7 sekunder og et forbruk på 0,97 l/mil. I bagasjeromsavdelingen er det plass til 460 liter.

Både lav kilometerstand og pris gjør dette eksemplarer til ett kupp! Du får en stor, komfortabel og romslig familiebil, men sikkerhetsnivået er ikke mye å skryte av, på tross av ABS-bremser og airbag. Bare en eier siden 1998, og bilen ble ikke overraskende solgt på kort tid.

Akkurat nå ligger det åtte stykker til salgs ute på finn.no. Følger du med litt, er det muligheter til å gjøre svært gode kjøp på Sintra.

Del med Facebook-vennene dine

Les mer om brukt Opel i Brooms bruktbilguide – klikk her:

2002 Citroën Xsara Picasso 1,8. Pris: 55.747,-

annonse-citroen-xsara-picas (Foto: Faksimile fra www.finn.no)
annonse-citroen-xsara-picas (Foto: Faksimile fra www.finn.no)

Klikk her for å se hele annonsen på bilen;

Med et såpass spesielt utseende er dette en bil man enten liker eller ikke. Bilens særhet følges opp innvendig også med midtplassert digitalt instrumentpanel. Klarer du å se bort ifra tåreformen, ender du opp med en svært praktisk og romslig femseter med godt utsyn.

Bagasjerommet på 550 liter kan være vanskelig å utnytte grunnet skrånet bakluke, men svelger unna mye. Også hanskerommet er romslig med sine 15 liter.

Spenstige kjøreegenskaper kan du se langt etter og med en 1,8-liter på 116 hk og 160 nm blir den fort andpusten når bilen er fullastet. Med flat pedal klarer den sprinten til hundre på 10,8 sekunder og toppfart 190 km/t. Forbruket derimot er hyggelige 0,77 liter på mila.

Mer om Xsara Picasso finner du i Brooms bruktbilguide – her:

2003 Saab 9–5 2,0t. Pris: 96.747,-

annonse-saab-9-5 (Foto: Faksimile fra www.finn.no)
annonse-saab-9-5 (Foto: Faksimile fra www.finn.no)

Klikk her for å se hele annonsen på bilen:

Klarer du det med "vanlig" stasjonsvogn? Med tanke på usikkerheten rundt Saabs videre eksistens er dette en investering for de modige. All negativ omtale rundt merket har medført til store prisforskjeller. Det er ikke til å stikke under en stol at du nå får mye bil for pengene dersom du tør satse på denne svensken. Ingen av de andre bilene kan skilte med xenonlys, stor kjørecomputer, cruise-kontroll, 2-sonet klima, delskinn, regn- og parkeringssensor etc.

Dessuten får du en sterk turbomotor på kjøpet med 150 hk og 240 nm i dreiemoment. Du vinner ikke lyskryss-dueller med rivstarter, sprinten til hundre tar 10,2 sekunder og henger du med hele veien klarer den 210 km/t. Forbruket er på 0,92l/mil.

På tross av gammel konstruksjon er dette en svært sikker bil med fire airbager og aktive nakkestøtter (!). Er plass viktig for deg, vil nok bagasjerommet på kun 416 liter skuffe noe. Videre må det også nevnes at turbomotorer krever en viss pleie, du må med andre ord ikke slurve med service-intervaller og oljeskift.

Les mer om bilen i Brooms bruktbilguide – klikk her: