Stor bilnyhet – avslørt av en "biltyv"

Dette hadde ikke Volvo ventet seg.

Bildene av Volvos nye S90 som modellbil dukket først opp på kinesiske nettsider, de spredte seg snart over hele verden. Nå viser det seg at en utro tjener sto bak det hele, vedkommende stjal 20 eksemplarer av bilen og la dem ut til salgs.
Bildene av Volvos nye S90 som modellbil dukket først opp på kinesiske nettsider, de spredte seg snart over hele verden. Nå viser det seg at en utro tjener sto bak det hele, vedkommende stjal 20 eksemplarer av bilen og la dem ut til salgs.

I slutten av august dukket det opp bilder på internett av en bil vi egentlig ikke skulle få se før over nyttår.

Vi snakker om en av de viktigste nybilene fra Volvo på flere år, nemlig familiebilen S90. Volvos nye storbil skal debutere på bilustillingen i Detroit i januar. Men her var den plutselig ute – som modellbil.

Det kom som en stor overraskelse. Særlig fordi Volvo med denne bilen har vært veldig bevisst på  holde kortene tett inntil brystet. Det har ikke vært noen lekkasjer rundt designet tidligere.

Ikke godt å vite

Dermed begynte spekulasjonene raskt å gå. Kunne bildet bare være juks? Var det Volvo selv som lekket dette, for å bygge oppmerksomhet rundt nykommeren? Eller var det rett og slett så enkelt som at noen hadde fått tak i lekebilen og så sitt snitt til å komme Volvo i forkjøpet?

I slike saker er det sjelden godt å vite, men nå bekrefter Volvo på offisielt hold at det bildelekkasjen overhodet ikke var planlagt.

Nå kommer Volvo S90 tilbake

Kjøpt tilbake 18 biler

Til avisen Dagens Industri forteller Volvos markedssjef Alain Visser hvordan det gikk til at designet på S90 kom ut så tidlig.

– Vår leverandør hadde laget 2.000 biler (i modellstørrelse, red. anm) og en ansatt stjal 20 biler og la dem ut på nettet. Tydeligvis uten å forstå at dette var en modell som ennå ikke var lansert, forteller Visser.

Av de 20 bilene som ble stjålet, skal Volvo ha klart å kjøpe tilbake 18. To av dem er altså fortsatt borte.

Viser interiøret også

Etter at de første bildene kom ut, har det også dukket opp bilder som ganske tydelig viser interiøret i modellbilen. Ikke overraskende har den mye til felles med det vi ser i nye XC90.

Nettopp XC90 er første bil ut på det som er en helt ny plattform fra Volvo. Den skal også S90 bygges på. Når S90 kommer til neste år, skal den erstatte dagens store Volvo-sedan S80.

Det er ventet at stasjonsvognutgaven V90 følger ganske kjapt etter, og blir vist første gang på bilutstillingen i Geneve i mars neste år.

Nei, det er ikke første gang en bilnyhet blir avslørt av en modellbil

LES OGSÅ: Volvo kommer med 14 (!) modeller på fire år