Stoppet salget umiddelbart etter at bremsene sviktet i test

Britiske eiere blir oppfordret om å ikke bruke bilene sine.

Småbilen Suzuki Celerio sviktet to ganger i bremsetest i England. Nå er salget stoppet,  og eierne blitt bedt om å ikke bruke bilene sine før Suzuki har kommer til bunns i saken.
Småbilen Suzuki Celerio sviktet to ganger i bremsetest i England. Nå er salget stoppet,  og eierne blitt bedt om å ikke bruke bilene sine før Suzuki har kommer til bunns i saken.

Salget av småbilen Suzuki Celerio har blitt stoppet i Storbritannia etter at bilen oppførte seg alt annet enn sikkert under testing på Millbrook Proving Ground i England.

Magasinene Autocar og What Car? kjørte begge bremsetest på Celerio. En av øvelsene i testprogrammet er bråbrems fra 80 miles (128 km/t). Og det ble en lite hyggelig opplevelse. 

Kom med ny bil

Underveis i det første forsøket, skjedde det nemlig noe helt uventet da testsjåføren tråkket bremsepedalen helt inn. Pedalen låste seg mot gulvet, men bremsene tok ikke tak.

Det lyktes å stoppe bilen ved hjelp av håndbrekket og motorbrems. Den engelske Suzuki-importøren ble umiddelbart kontaktet. De kom for å hente bilen og undersøke den nærmere, samtidig overleverte de en ny Celerio til test.

LES OGSÅ: Billig bil skuffer stort i krasjtest

Tilbud om lånebil

Denne ble så satt på samme prøve - og med samme resultat. Bremsene fungerte ikke denne gangen heller.

Suzuki skal ha reagert kjapt og gikk ut med en advarsel til alle sine forhandlere om å ikke la kunder prøvekjøre Celerio. De som allerede har kjøpt bilen, skal ha blitt bedt å om ikke bruke den, berørte eiere har også fått tilbud om en lånebil mens Suzuki gransker hva som egentlig har skjedd her.

Ekperter fra Suzuki i Japan skal ha fløyet til England umiddelbart etter at selskapet ble varslet om hendelsen. 

Dette må du tenke på når du kjøper billigbil

Selges ikke i Norge

"Celerio har vært i salg i India og Thailand siden 2014, Suzuki har ikke opplevd noen hendelser som dette tidligere" sier selskapet i en uttalelse.

I Storbritannia og Irland er Celerio en av de rimeligste nybilene på markedet. Modellen hadde Europa-premiere på bilutstillingen i Geneve i 2014. Da den ble krasjtestet av Euro NCAP, endte det med et relativt svakt resultat og bare tre av fem stjerner. 

Celerio selges ikke som nybil i Norge.

Dette er de 15 beste lavprisbilene

Tilbakekalte 19.000 biler, på grunn av edderkopp-angrep!