Stoppet med for stor motor - ble fotgjenger

En ung bilfører ble stoppet i en BMW med for stor motor. Skiltene ble klippet på stedet.

Illustrasjonsbilde. En ung bilfører på Otta kjørte rundt i en BMW med for stor motor. Føreren fikk kjøreforbud og Statens vegvesen klippet skiltene på stedet. (Foto: Scanpix)
Illustrasjonsbilde. En ung bilfører på Otta kjørte rundt i en BMW med for stor motor. Føreren fikk kjøreforbud og Statens vegvesen klippet skiltene på stedet. (Foto: Scanpix)

Kontrollørene slår alltid hardt til når man oppdager at et kjøretøy har større motor enn bilen er godkjent for. Slike biler blir regnet som svært trafikkfarlige.

Nå risikerer ottaværen en kraftig reaksjon mot seg. Det skriver gd.no

Flere avskiltet

Ottaværen var ikke alene på "syndetoppen" da Statens vegvesen hadde kontroller på Otta, Dombås og Vinstra denne uken.

Under kontrollene passerte det 675 biler, hvorav 154 lette kjøretøyer som ble tatt inn for kontroll.

- 12 bilførere fikk gebyr for ikke å bruke bilbeltet. Åtte pådro seg trafikkgebyr for ikke å ha med seg førerkort/vognkort. 15 andre fikk mangellapp på grunn av tekniske feil og mangler, forteller kontrollør Jon Olav Ødegård i Statens vegvesen til GD.

- Verksted får problem

- Flere som ble avskiltet under kontrollene?

- Ja, en bil ble avskiltet fordi eieren ikke hadde utført periodisk kjøretøykontroll (PKK). Vi kom også over en bil der vi påviste en del tekniske mangler til tross for at bilen nylig var godkjent på PKK på et verksted. Den saken kommer vi til å ta opp med verkstedet, sier Ødegård.

- Forhandler må skjerpe seg

En annen spesiell historie er om en bil som sto i motorvognregisteret som innbyttet hos forhandler og avskiltet. Eier hadde nettopp kjøpt bilen av forhandleren.

- Forhandleren vil få en påminnelse om å innskjerpe rutinene sine, sier Jon Olav Ødegård.

- Hvordan var dekk-kvaliteten i Norddalen?

- Den var grei nok, men vi stanset og gebyrla en bilfører på Otta som kjørte med bakdekk der mønsterdybden var under lovlige tre mm, sier Jon Olav Ødegård i Statens vegvesen.


Flere bil og motorsaker fra gd.no finner du her:

Les også: Aldri har BMW laget en raskere coupe