Stopper produksjonen etter denne skandale-krasjen

Se videoen – så skjønner du hvorfor!

To modeller fra samme merke kan være svært forskjellige. Det handler blant annet om at man tilpasser bilene til ulike markeder.

Nissan er en av dem som har en rekke modeller som er skreddersydd ulike markeder. De har for eksempel produksjon av flere biler i Mexico. Mens noen lages for eksport, er andre spesielt beregnet for det Mexikanske hjemmemarkedet. Og her handler det i stor grad om å holde prisen lavest mulig.

Disse bilene er utsatt for flest ulykker

Sparer på sikkerhet

I et forsøk på å spare penger, er det ofte sikkerheten som blir ofret. Det koster nemlig mye penger å produsere en bil som kan gjøre seg fortjent til en god score i for eksmepel Euro NCAP sine tester.

Denne problemstillingen ville krasjtestorganisasjonen Global NCAP sette fokus på.

De satte derfor den billigste Nissan-modellen for det Mexicanske markedet, Nissan Tsuru, mot den billigste modellen produsert for det amerikanske markedet, Nissan Versa.

Resultatet er en krasjetest som gir oss frysninger.

Føreren i den røde bilen har små sjanser til å overleve en slik ulykke. Foto: Global NCAP
Føreren i den røde bilen har små sjanser til å overleve en slik ulykke. Foto: Global NCAP

Krasjtest-dukkene legger på seg – se hvorfor

Ingen airbag

Bilene har 50 prosent overlapp, når de møtes i 64 km/t. Og resultatet av sammenstøtet er en ren katastrofe for Tsuru.

Global NCAP tror sjansene er små for at føreren ville overleve, blant annet fordi noe så elementært som airbager mangler. I tillegg kollapset hele strukturen på bilen fullstendig.

Store familiebiler får slakt i krasjtest

Stopper produksjonen

Det er med andre ord ikke vanskelig å forstå at Tsuru, i følge Global NCAP, har vært involvert i over 4.000 dødsulykker i Mexico mellom 2007 og 2012.

Men etter at resultatet av denne krasjtesten ble offentlig, har Nissan valgt å stoppe produksjonen av Tsuru. Ikke et øyeblikk for tidlig, spør du oss ...

Krasjtest: Du gjetter sikkert hvem som er flinkest i klassen ...