Stjal 39 Audier på 48 timer

Slik kan du unngå at det skjer med deg!

Tyver klarte å stikke av med 39 (!) Audier på 48 timer.
Tyver klarte å stikke av med 39 (!) Audier på 48 timer.

Biltyver er kreative - slik de alltid har vært - og finner stadig nye muligheter for å komme seg rundt avansert elektronikk og stadig bedre sikkerhetssystemer.

På bare to døgn forsvant 39 (!) Audier fra flere ulike områder i Leicestershire, melder The Telegraph.

Audi er jo ellers kjent som svært sikre biler når det gjelder innbrudd og tyveri. De har flere gode resultater i NVSA-testene på dette området. Så hva er det da som har skjedd her?

Ikke mist nøklen - det kan bli dyrt

Bruker "nødnøkkel"

Framgangsmåten som er brukt må beskrives som ganske utspekulert. Audi modellene A4, A5, A6, A7 og A8 kommer nemlig med en "nødnøkkel" i plastikk, som kan brukes om eieren mister den opprinnelige nøkkelen.

Denne nødnøkkelen er egentlig ment å ha i en lomme eller i lommeboken, men mange Audi-eiere har valgt å oppbevare den i hanskerommet. Det er ikke så lurt.

A-ha! Man knuser altså ruten, finner nøkkelen og kjører av gårde, tenker du kanskje? Det er feil! 

Biltyver liker ikke gjennomtrekk...

Man knuser ruten, fjerner nøkkelen, men lar bilen stå.

Eieren får så klart satt inn ny rute og når den er på plass så kommer "bandittene" og henter bilen - med nøkkelen de allerede har sikret seg.

Heller ikke biltyver liker gjennomtrekk...

Les også: Her tester Broom stasjonsvogn - i 290 km/t!

Leveres med tre nøkler

Når Audi-kunder henter sin nye bil fra forhandler leveres naturligvis ekstranøkkelen sammen med de ordinære nøklene. Det er en egen lomme i hanskerommet, tilpasset denne nøkkelen.

- Det finnes altså ingen ekstranøkkel i hanskerommet, dersom ikke føreren selv har plassert den i adapteren som finnes der, sier Marius Tegneby, som er informasjonssjef for Audi i Norge. 

- Det fremkommer også klart og tydelig i bilens instruksjonsbok at denne ekstranøkkelen er ment for nødsituasjoner og at den skal oppbevares på et sikkert sted.

Ingen kjente tilfeller i Norge

- Vi er ikke kjent med tilsvarende tyverier i Norge, jeg tror de fleste av våre kunder vet å oppbevare denne ekstranøkkelen på et sikkert sted utenfor bilen, sier Tegneby. 

En liten oppfordring fra oss i Broom helt til slutt: Har du kjøpt deg en nyere brukt Audi, så kan det jo kanskje være på sin plass å sjekke at denne nøkkelen faktisk ikke er inne i bilen, men at du har den på et trygt sted.

Bare slik for sikkerhets skyld...

Audi R8 MLX: Denne er først i verden