Stenger alpinbakke – for å rydde plass til monster-SUV-en

– Jeg er livredd for at noe skal gå galt.

I bunnen av alpinbakken på Storefjell sitter Brooms Vegard Møller Johnsen bak rattet i en av Norges, og for den del verdens råeste SUV-er: En Brabus G800.

Utgangspunktet er en Mercedes G 63 AMG. Den er utstyrt med en 4-liters V8 bensinmotor – som yter 585 hestekrefter.

Men med omfattende hjelp fra tuningspesialisten Brabus, blir effekten i G800 mye høyere. Ja, du har nok gjettet det – vi snakker 800 hestekrefter – og 1.000 Nm!

Broom vil gjerne teste råskinnet i litt spesielle omgivelser – så vi drar til alpinbakken på Storefjell.

Litt å tenke på

Bakken er naturligvis stengt for alpinister, så her er det bare å la det stå til.

Skjønt, bare og bare. Det er ikke helt uten risiko, dette her.

Bilen er privateid og koster over fire millioner kroner. Og når man kjører oppover en alpinbakke som tidvis er svært bratt, er det noen utfordringer man skal tenke litt ekstra godt igjennom.

Børstraktoren er tilbake – tøffere og mer brutal enn noen gang

Velte

– Det jeg rett og slett er livredd for, er at noe skal gå galt. For eksempel at bilen på et tidspunkt ikke kommer videre oppover, og i stedet begynner å skli bakover. Da er risikoen for å havne sidelengs ganske stor. Skjer det, kan vi fort ende opp på taket. Og det har jeg virkelig, virkelig ikke lyst til, sier en tydelig nervøs Broom-journalist før han skal kjøre.

G63 AMG 6x6: Her kommer du garantert fram til hytta!

Spesialist

Autocenteret Fjeldstad i Holmestrand har spesialisert seg på Mercedes G-Klasse gjennom over 40 år – og er blant verdens største forhandlere av den ikoniske bilmodellen.

Derfor var ikke steget videre til å bli autorisert Brabus-forhandler så stort.

Brabus er verdens største på tuning og styling av Mercedes.

De har holdt på i over 40 år, opererer i 106 land på verdensbasis, har fem fabrikker og 450 ansatte i Tyskland – 2.500 på verdensbasis.

Her kan du lese mer om historien bak G-klasse

Satt Holmestrand på kartet

Autocenteret Fjeldstad har siden de ble med i Brabus-nettverket i 2019 markert, seg både som Premium Dealer og Dealer of the Year flere ganger.

Ganske spesielt med utgangspunkt i lille Norge ...

– Det er mange kunder som ønsker seg ekstra krefter i G-Klassen sin. Da er det hyggelig at vi kan tilby det. Vi gjør det aller meste selv, her i Holmestrand. Men akkurat G800 trengs det litt bistand fra hovedkvarteret i Tyskland. Til denne modellen sender vi derfor turboene ned dit for å tilpasse dem. Så får vi dem tilbake – og monterer dem i bilen her, forteller markedssjef hos Autocenteret Fjeldstad, Trine Fjeldstad.

Se video av hvordan det går med G800en i alpinbakken øverst i denne artikkelen.

Video: Vi har kjørt Brabus G800 på sommerføre, også:

Fikk en helt spesiell telefon i 2019 - så tok det helt av