Stemmer det varmeseter tar knekken på bilbatteriet?

Ingerid har skiftet batteri tre ganger på tre år. Er det fordi hun har setevarmen på fullt?

Gode å ha når det er kaldt   men varmesetene drar mye strøm! (Foto: Sigmund Bade)
Gode å ha når det er kaldt men varmesetene drar mye strøm! (Foto: Sigmund Bade)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Ingerid spør:

Hei Benny. Stemmer det at varmesetene kan ta knekken på bilbatteriet? Jeg har ganske kort vei til jobben og har nå måttet bytte batteri tre ganger på tre år. Mannen på bensinstasjonen der jeg kjøpte det siste batteriet advarte mot å bruke varmesetene fordi han sa at det trekker så mye strøm og særlig på korte turer. Kan det virkelig stemme? Høres ut som en dårlig unnskyldning på meg.

Benny svarer:

Hei Ingerid. Det høres litt for bastant ut, spør du meg. Men det er et reelt problem for mange at man bruker altfor mye strøm på korte kjøreturer. Særlig når det er kaldt.

Vifte på fullt, varmetråder og varmeseter på - da kan det fort gå mer strøm enn dynamoen klarer å produsere og da går det ut over batteriet. Mange dager med slik kjøring, og så kan du oppleve at du plutselig ikke får start.

Jeg pleier å være litt bevisst på dette på korte turer. For eksempel skrape bakruta skikkelig, i stedet for å bruke varmetrådene. Og det er lite poeng i å kjøre med vifta på fullt før motoren har begynt å bli litt varm.

Bor du i de kaldere delene av landet vårt, anbefaler jeg absolutt motorvarmer!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Les mer om bruktbilene i Brooms bruktbilguide - klikk her